Elba. Pohled od Villa dei Mulini, de pobýval Napoleon Bonaparte. FITO: Jan Raška
Elba: Vyhnanství v ráji
23. 8. 2024Když byl císař Napoleon Bonaparte po definitivní porážce donucen abdikovat a uchýlit se do exilu, vybral si jako svůj nový nedobrovolný domov ostrov Elba. A věděl proč.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
26.8.2024 10:10
Dovolená jak z pohádky. Parádní fotky i přitažlivá slovní pozvánka na ostrov. Díky.
Elena Valeriánová
24.8.2024 19:55
Děkuji za krásný článek a fotečky, osvěžila jsem si vzpomínky na náš desetidenní pobyt na Elbě v roce 2010. Tenkrát jsme cestovali s cestovní kanceláří Rialto Přerov , pobyt, koupání historie všechno super. A nejvíce vzpomínáme na lanovku na nejvyšší horu Elby Monte Capanne (1019m), říká se mu také Uši Elby - spousta satelitů.
Soňa Prachfeldová
24.8.2024 19:47
Prožíváte milí Raškovi krásnou rodinnou dovolenou, určitě lepší a hlavně bezpečnější než loni. Zážitky poutavě napsány a nafoceny. Díky.
Jitka Hašková
24.8.2024 19:22
Díky za zajímavé vyprávění a krásné fotky. To se člověk nikde nedozví.
Marie Měchurová
24.8.2024 16:25
Krásná dovolená na kouzelném místě. My jsme pluli okolo Elby z Livorna na Sardinii.
Alena Lachmanová
24.8.2024 12:47
Opravdu nádherné místo. Při naší návštěvě mne první napadlo, že bych odsud neutíkala. Ale asi mám jiné ambice než Napoleon. Děkuji za osvěžení vzpomínek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA