FOTO: Zuzana Šišková
Prázdniny v šedesátém osmém
21. 8. 2024Ne, ne, nechci psát o dramatických událostech léta 68. Ráda bych pouze doplnila kaleidoskop doby o střípky, které uvízly v paměti jedné skoro třináctileté holky. Střípky, které se čas od času zablýskly v běhu dalších let a byly určitou korekcí při utváření vlastního názoru.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
26.8.2024 18:30
Paní Šišková, velmi výstižně jste to napsala. Muselo to být pro vás obrovské trauma. Taky mně naskočily vzpomínky, bylo mi o pět let víc. Mockrát mě napadlo, kde bychom jako stát byli, kdyby nepřišel rok 1938, 1948, 1968... A když vidím, co se děje na Ukrajině a slyším výplody některých pseudopolitiků, není mi zrovna dobře "u srdce". To mají lidi fakt tak krátkou paměť?
Vladislava Dejmková
23.8.2024 08:30
Článek vyjadřuje i mé tehdejší pocity, také mi běhá ještě dnes mráz po zádech.
Danka Rotyková
22.8.2024 14:51
I dnes, když čtu podobné články či příspěvky zde, mi běhá mráz po zádech. Stále si vybavuji, bohužel, tu úzkost, covemně byla, v té malé 12 leté holce. Nikdy víc bych to nechtěla zažít. Potkávám 1 staršího pána z naší ulice, který se snaží vždy venku někoho ulovit a cpát mu pomaloučku do hlavy své levičácké myšlenky, protože jemu tehdy bylo dobře byl velký stránek. Když ho vidím na dálku, okamžitě měním směr cesty tak, abych se s ním nemusela potkat. Je pro mne jako zlo, které nechci mít ve své blízkosti. Článek jsem přečetla jedním dechem, takže děkuji.
Marie Macková
21.8.2024 21:15
Dobře jste to vše připomněla. Vaše zážitky byly opravdu velké. Bylo mi 11, seděla jsem s koleny u brady na gauči v kuchyni a strašně jsem si přála, aby to nebylo pravda.
Jitka Caklová
21.8.2024 20:52
Bylo mi 19 let a jako dcera celoživotně soukromě hospodařícího rolníka si nejsem jistá, že se dnes cítím svobodněji (volněji) než před šestapadesáti lety. Jen mě tak napadá, kdyby nás tehdy "nenapadla" vojska Varšavské smlouvy, mohli jsme být, "tam" kde jsme dnes, o 30 let dřív.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA