Prázdniny mého dětství
Ilustrační foto: Pixabay

Prázdniny mého dětství

22. 9. 2024
Letní soutěž 2024 prázdniny vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Maruško, to byly krásné prázdniny, s obdivuhodnou tetou. Naučila vás pracovat, ještě jste si uzily dětských radovánek. Když čtu tyto řádky, bylo to mnohdy hezčí, než v dnešní době. Současné děti nevim, ale možná by také braly takové prázdniny.
Eva Mužíková
Maruško, přečteno hned dvakrát. To je opravdový obrázek našeho dětství, který jsi mi připomenula. Až jsem z Tvých řádků tak nějak dojatá. Ty papírové panenky to bylo něco. Já s kamarádkou jsme měly za děti borové větvičky s ještě zelenou šiškou. Na klacík jsme uvázaly dlouhý provázek, na něj tu větvičku. Nejraději jsme ty naše " děti" chodily koupat do potoka, občas se provázek zachytil o nějaký předmět u dna a to pak jsme musely vlézt do vody a naše ratolesti zachránit.... Děkuji Ti za hezkou chvilku.
Ingrid Hřebíčková
Přesně takové prázdniny jsme se sestrou u Aninky měly. O to víc jsme ji obdivovaly, vždyť jsme byly cizí děti. Připomněla jsme mi všechnu tu obětavost a lásku, co nám Aninka dávala. Souhlasím hned s vaší první větou. Děkuji za hezký článek.
Zdenka Jírová
Také jsem jako dítě část prázdnin trávila v chalupě mé babičky a tety. Mnoho z vašeho vyprávění jsem sama také zažila. Jen voda tekla v chalupě a měli jsme zavedenou elektřinu. Topilo se také i v létě nasbíraným dřevem v kamnech, kde se vařilo.
Jan Zelenka
Krásná vzpomínka!
Blanka Lazarová
Přála bych takovéto prázdniny všem dětem z města. :-) Máte krásné vzpomínky. Děkuji vám za jejich sdílení. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%