Chléb v historii, kultuře a náboženství I.
Ilustrační foto: Pixabay

Chléb v historii, kultuře a náboženství I.

17. 8. 2024

Chléb je základní potravina, důležitá součást každodenního života lidí po celém světě. Jeho vynález se zapsal jako historická událost pro lidstvo s velkým duchovním přesahem do většiny kultur. Příspěvek jsem rozdělila do dvou částí.

gastronomie potraviny
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Vida, to je bohatá historie, obšírně zpracováno - díky. Chléb - Boží dar se říkalo často dříve. Moje babička i maminka dělaly na bochníku tři křížky, než jej poprvé nakrojily. Chléb mám moc ráda a když někam cestuji, vždy jsem zvědavá, jak místní chléb chutná. Dokonce i vozím domů. Chléb mi musí vonět.
Zuzana Pivcová
Velmi zajímavý a určitě i hodně pracný článek, díky.
Věra Ježková
Děkuji podruhé. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc zajímavý a poučný článek. Díky
Jitka Hašková
Díky za velmi zajímavý článek o chlebu a jeho historii.
Martina Růžičková
Věro, něco jsem věděla, ale mnoho zajímavého jsem se díky tobě o chlebu dověděla. Bezva článek.
Helena Přibilová
Děkuji za velmi zajímavý a obsáhlý článek pojednávající o základní potravině v naší kultuře.
Dagmar Vargová
Díky za skvěle zpracovaný článek plný zajímavých informací. Kupujeme různé druhy chleba, stále zkoušíme, který nám bude nejvíc chutnat. Občas se objeví nový druh chleba a jakmile si jej zákazníci oblíbí, kvalita jde rapidně dolů :-(. Manžel někdy peče domácí chléb.
Marie Seitlová
Zajímavý článek.
Alena Tollarová
Snídani bez krajíce chleba si ani neumím představit. Maminka mu říkala boží dárek. V zimě chleba ráda peču, však jsem tu i napsala článek s mým receptem. V létě chleba kupujeme. Máme rádi klasický pšenično-žitný a když jsme objevili ten od pekařství Kompek, nedáme na něj dopustit. Vydrží, je moc dobrý a vždy ho sníme do poslední kůrky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%