Monticello Amiata. Toskánská vesnička se třemi stovkami obyvatel má dva kostely, muzeum, knihovnu i divadlo
FOTO: Mongolo1984, commons.wikimedia, CC BY-SA 4.0

Monticello Amiata. Toskánská vesnička se třemi stovkami obyvatel má dva kostely, muzeum, knihovnu i divadlo

16. 8. 2024

Vesnička Monticello Amiata ani nebyla cílem naší cesty po jihovýchodním Toskánsku. Nenajdete ji v cestovatelských bedekerech, nemá žádnou mimořádnou památku či atrakci, kterou by přitahovala turisty. Také jsme tam žádného nepotkali. A možná právě proto je tak kouzelná.

cestování Itálie
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Toskánsko je krásné a malebné. Vždy jsme si říkali, jak to ti lidé dokázali, neměli takovou techniku jako dnes a dokázali postavit domy, kostely, cesty na těch vysokých kopcích. Každý z nás by se měl poklonit jejich pracovitosti a umu. A být mladší a oba zdraví, tak by se mi ten domek tam někde líbil.
Soňa Prachfeldová
Malebné místo, přejí krásné zážitky, na které se těšíme.
Helena Přibilová
Pane Raško, děkuji za velmi hezkou a zajímavou fotoreportáž. Toskánsko s jeho malebnou krajinou a pozoruhodnými památkami jsem si také oblíbila.
Zdenka Soukupová
Podle fotek to vypadá, že se tam zastavil čas. A je to tam opravdu krásné. Honzo, díky a těším se na pokračování.
Alena Tollarová
Honzo, těším se na další články z putování po Toskánsku :)
Josef Borecký
V Toskánsku jsem taky byl týden, ve větší vesnici, pronajali jsme si tam menší statek uzpůsobený nově pro turisty. Dole na svahu byla už dlouho neudržovaná vinice a rostlo tam habaděj krásných hřibů kovářů, které tam očividně nikdo nechodil sbírat. Co mě upoutalo, bylo taky pohoda mezi lidmi co żijou ve společenství umí se bavit sami, bezpečno. V otevřeném kostele kràsná monstrance volně na otáři. Ta by u nàs vydrżela sotva týden.
Martina Růžičková
Malebná a sympatická vesnička. Byla by škoda ji minout. Díky za reportáž.
Jana Šenbergerová
Tam by se mi také líbilo. Díky!
Marie Seitlová
Honzo dík za zajímavý článek se spoustou krásných fotek. Taková vesnička by se mi také líbila, má kouzlo.
Anna Potůčková
Zajímavý článek doplněný také zajímavými fotografiemi. Je prima, že se Vám tam líbilo a užili jste si to.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%