Všechny fotografie: Marie Měchurová
Pozvánka na plavbu po Baťově kanále
16. 8. 2024Už dlouhou dobu jsme plavbu po Baťově kanále plánovali, a když na mě na facebooku "vyskočila" možnost zakoupení jízdenek na vyhlídkou loď, bylo rozhodnuto. Stačilo jen vybrat si datum a místo vyplutí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vlastimila Kosorínová
25.9.2024 10:39
Je tam perfektní prúvodkyně která počas plavby mluví o historii .
Dagmar Vargová
18.8.2024 19:19
Maruško, moc děkuji za info. Tak tam bych je opravdu nehledala! Hodně se o tom psalo ve smyslu, že část obyvatel Veselí je tou skulpturou nadšená, část údajně znechucená. Prý ti psi "kopulují". Autor David Černý vysvětlil, že si psi jenom hrají. V každém případě mě to velmi zajímá, je to provedeno tak, že z různých úhlů je vidět vždy jen jeden pes, ti dva zbylí jsou jakoby jen naznačení. Těším se, až sochu uvidím v reálu. Ještě jednou Ti děkuji.
Marie Měchurová
18.8.2024 18:31
Dášo, ta drátěná socha stála kousek od lanového centra v přístavu. Já jsem ani nepoznala, že jsou to na sobě tři psi. Děkuju za doplnění informací.
Dagmar Vargová
18.8.2024 17:51
Maruško, ve svém prvním komentáři jsem opomněla zmínit jednu z fotek, a sice ono "kontroverzní" dílo Davida Černého - ti tři psi na sobě... nedávno jsme byli ve Veselí (jezdíme tam občas do zámeckého parku s příjemnou cukrárnou) a ty psy jsme se snažili najít. Údajně stojí před budovou rodinného vinařství, majitelé si tu "sochu" objednali. Jelikož byl opět tropický den, hledání jsme vzdali. Pojedeme tam někdy v září...
Helena Přibilová
18.8.2024 17:04
Paní Marie, děkuji Vám, že jste se s námi podělila o své zážitky z dalšího zajímavého výletu. Po Baťově kanále jsem se zatím neplavila, zato jsem se potěšila pohledem na známá místa mého rodného kraje.
Libuše Heulerová
17.8.2024 21:40
Maruško, po Baťově kanále jsme jednou pluli ve vypůjčené lodi....asi tam tenkrát nebylo tak plno...už je to dost dlouho....díky za připomenutí a krásné fotky.
Alena Velková
17.8.2024 15:06
Hezký výlet. U nás v Praze bylo také v těchto dnech na Vltavě rušno. Lodičky působily malebně, jen se mi je bohužel nepovedlo vyfotit.
Jana Vargová
17.8.2024 08:01
Tam je opravdu hezky, zejména zastávka v Petrově - Plžích - památková rezervace s vinnými sklepy, a kousek dál Strážnice. Obě místa stojí za prohlídku. Díky za skvělý článek.
Martina Růžičková
16.8.2024 19:15
Je úžasné, co dokázali skoro před sto lety vybudovat. Je fajn, že je dnes na kanálu a kolem něj tak živo. Naplánovai jste si bezva výlet a viděli hodně zajímavého.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA