Dnes jsem byl za blbce, dobře mi tak. Vyzkoušel jsem si, jak nás někdy ovládají negativní emoce. Přečetl jsem si sice pár knížek, které o tom pojednávají, ale člověk je nepoučitelný, včetně mé osoby. Nastane vždy nějaká situace, kterou mozek mylně vyhodnotí a vytrysknou okamžitě emoce. Chtěl jsem včera zjistit stav mého účtu. Přihlásit se do internetového bankovnictví. Opakovaně jsem byl neúspěšný a vedle si všimnu upozornění, že banka udělala změny a dřívější přihlášení není podporováno. Měl jsem rudo před očima a mé IQ se tím octlo na bodu mrazu. Můj mozek si totiž špatně spojil dvě věci a já nasupeně zamířil do banky.
U stolku mě přivítala milá paní středního věku, s dotazem, co potřebuji. Naštvaně jí to vysvětluji a vytahuji počítač a do kolonek píši kód a pin, abych jí ukázal, že mi to nefunguje. Paní se dívá přes mou hlavu a povídá: „Pane, vy zadáváte špatně kód, píšete to obráceně“. Zrudl jsem a uvědomil jsem si svou chybu! To sdělení, co jsem na stránkách četl, se vztahovalo sice k internetovému bankovnictví, ale přes mobil! Z toho jasně vyplývá, že špatné vyhodnocení mozku může nastartovat negativní emoce. Paní jsem se omluvil za její čas, poděkoval a tiše se vytratil.