Ilustrační foto: Pixabay
Moje prázdniny před šedesáti lety
12. 8. 2024Prázdniny, jak moc jsme se na ně vždy těšili. V posledním červnovém týdnu ztratila škola svůj přísný řád. Přestala strašit zkoušením a vyhrožovat písemkami. Ve třídách bylo plno neobvyklého ruchu a štěbetání. Uklízely se pomůcky a vyměňovaly učebnice.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
14.8.2024 09:23
Moc hezky jste to napsala. Přestože jsem měla prázdniny po většinu svého života, ty v mládí byly nejkrásnější, bezstarostné a plné dobrodružství, přestože jsem je většinou trávila doma. Žádné cizí země, žádné moře. Jen přehrada a lesy.
Eva Kopecká
13.8.2024 15:54
Prázdniny je magické slůvko. Voní po seně, jahodách, po právě skončené bouřce. A vůbec se mi zdá, že dřív, když člověk chodil do školy, byl svět jaksi jiný. Člověk měl svoje jistoty, domov mu vytvářeli rodiče a prarodiče. A až když vyrostl zjistil, že to není jen tak, o všechno se starat a ten domov vytvořit sobě a jiným. A že i ty prázdniny dají plno práce, když se hlídají vnoučata. A stejně to léto v dětství bylo tak nějak voňavější. Vyšla jsem u prarodičů na dvorek a zahrádku, smály se na mě maliny, lákaly mě lusky, kvetly kytky, každá trvalka měla svoje místo. Byl to svět, na který ráda vzpomínám. Dneska vyjdu v letním ránu na svou zahradu a místo letní pohody na mě řve denně že všech stran nějaká práce. Člověk si toho nevážil, že je dítě a že má prarodiče. Kdyby se tak dal jeden den prožít a vrátit...
Marie Měchurová
13.8.2024 14:05
Jo, to bývaly časy jahod a malin nezralých. Taky ráda vzpomínám, i když jsem chodívala na brigády do hrachu, do sena a později do Svitu v Gottwaldově.
Zdenka Soukupová
13.8.2024 13:18
Anno, jako byste popsala moje prázdniny. Ale já bych to tak hezky napsat asi neuměla...
Jan Zelenka
12.8.2024 18:55
Pěkná vzpomínka. Před šedesáti lety jsem žádné prázdniny už neměl a makal jsem ve fabrice.
Jana Jurečková
12.8.2024 13:49
Já jsem o prázdninách trpěla sennou rýmou, ale v srpnu už odzněla a já si je užívala.
Samozřejmě, že byl i stan z deky. Takový malý byteček. Díky za vzpomínky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA