Hladina jako zrcadlo. FOTO: Jana Vargová
Obelstím zrcadlo, když se k němu obrátím zády?
2. 8. 2024Jeden z momentů, proč jsem se ponořila do jejich "života", bylo zjištění, že v zrcadle na dveřích naší skříně jsem útlejší než při pohledu ve výtahu. Jsem na tom lépe, než ten z řecké mytologie: kochal se vlastním obrazem na hladině studánky tak zamilovaně a vášnivě, až se překotil a utopil se. Kdo? Narcis.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
3.8.2024 10:54
Článek se mi líbí, přestože můj názor na zrcadla je naprosto odlišný. Ať je zrcadlo jakékoliv, je to můj přítel nejvěrnější. Díváním do očí mi ukazuje moje nitro, to zrakový vjem nedokáže, ten většinou soudí. A co se týče "prasátek" od plochého zrcátka, ta nikdy nepálí. Přeji Vám krásný den bez iluzí a mýtů.
Jana Kollinová
3.8.2024 10:13
Zajímavý článek na téma zrcadlo. Zaujala mě zmínka o Alence v říši divů. Zrcadlo může být branou do jiných dimenzí a paralelních světů a mnohokrát jsem si představovala, jaká by byla moje cesta na druhé straně zrcadla. Další své fantazie nebudu dále rozvíjet, abych opět nebyla upozorněna na to, že jsem infantilní, což mě vždy pobaví a pokaždé si vzpomenu na citát A. Einsteina: "Představivost je důležitější než vědomosti." a "Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude." Upřednostňuji logiku, ale představivostí jsem obdařena více než dost. Jano, děkuji za skvělý článek.
Hana Rypáčková
3.8.2024 08:14
Pěkná úvaha. V zrcadle v koupelně se nevidím, je nastaveno na tvář manžela, když se holil, v ložnici ta stěna už neplní funkci, zalézám ve tmě do postele, a v předsíni je u vchodu v šero. Tak se vždy ve výtahu leknu...
Naděžda Špásová
2.8.2024 17:10
My máme zrcadlo po tchýni, musím koukat z dálky z blízka jsem tlustější.
Vladislava Dejmková
2.8.2024 17:08
Také mám doma jedno zrcadlo, co mi dodává sebevědomí. Jsem v něm trochu štíhlejší.
Marie Měchurová
2.8.2024 15:35
Vida, o čem všem se dá napsat hezké povídání. Někde jsem četla, že v zrcadle jsme šikovnější, než ve skutečnosti.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA