FOTO: mestojilemnice.cz
Laskavé vzpomínky na prázdniny mého dětství
25. 7. 2024V době před více než padesáti lety probíhaly moje letní prázdniny většinou velmi podobně, a tak se mi časem spojily do jedné velké a krásné vzpomínky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
25.7.2024 14:04
Díky za hezkou vzpomínku. Váš dědeček byl fešák. Mě se na starých fotkách líbí, jak bývali pánové oblečení. Oblek, kravata, klobouk nebo čepice, naleštěné boty... Žádné vytahané tepláky, podivná tílka atd. Ale mělo to jeden háček. Košile. Vyžehlit bílou košili, uf. Nakropit atd. Od dětství asi proto nemám ráda žehlení. Dederonky, hit myslím šedesátých let, byly sice umělé, ale nemusely se žehlit.
Marie Seitlová
25.7.2024 13:07
Vlaďko, krásný vzpomínkový článek. připomnělo mi to mé prázdniny u babičky a dědy ve vesnici pod Sv. Kopečkem. Oba byli úžasní a vždy nás tam bylo více. Babička vařila obyčejná jídla a vždy nám chutnalo. Sv. Kopeček a okolí mám stále moc ráda a často se tam vracím.
Jana Kollinová
25.7.2024 12:14
Krásná vzpomínka na prázdniny vaše dětství. Ráda jsem ji přečetla a zaujala mě dobová fotografie prarodičů s vnoučaty, zejména účes nejmladší vnučky. Mívala jsem něco podobného na hlavě, která nikdy nebyla obdařena dokonalou hřívou a myslím si, že se tomu říkalo "kohout". Už si to tak dobře nepamatuji, možná některá další íčkařka podobnou vlasovou kreaci v dětství na hlavě měla. :-)
Anna Potůčková
25.7.2024 11:29
Moc hezký článek. Také jsem si prarodičů moc neužila, ba dokonce jednoho dědečka jsem ani neznala, zemřel než já se narodila. Rodiče mě měli pozdě, jako prvorozená jsem se narodila když mamince bylo 37 let. Takže Tvé vzpomínky Ti tak trošku v čistém slova smyslu také závidím.
Dagmar Vargová
25.7.2024 09:30
Díky za zajímavé vyprávění. Jilemnici mám spojenou se svým oblíbeným spisovatelem Jaroslavem Havlíčkem, mj. Petrolejové lampy. Dokonce i statek Vejrychovsko (zmíněný v knize) je zřejmě podle architekta Vejrycha, rovněž jilemnického rodáka. Tak jsem si "vygooglovala" další rodáky a významné osobnosti spjaté s Jilemnicí. A že jich je!!! Včetně Vás, paní Vlaďko... :-).
Marie Měchurová
25.7.2024 08:39
Vlaďko,, ty vzpomínky Ti závidím, neměla jsem žádnou babičku a dědečka - naši mě měli pozdě. Vyrůstala jsem ale na vesnici, a tam byly prázdniny pestré - koupání, stavění bunkrů... V partě jsme drželi spolu. Potom první lásky... Hezky jsi to sepsala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA