Všechny fotografie: Marie Měchurová
Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
22. 7. 2024Kuchařku s tímto titulkem jsem od někoho dostala krátce po naší svatbě. Přiznám se, že jsem podle ní nikdy nevařila, ani podle žádné jiné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Aneta Gedeon
23.1.2025 10:57
Děkuji za inspiraci! Ráda zkouším nové recepty a při přípravě jídel ráda experimentuji s různými ingrediencemi. Nedávno jsem do bramborových špalíčků přidala trochu nakrájené papričky Jalapeño https://www.pocitpohody.cz/popularni-chilli-papricky a bylo to skvělé zpestření. Papričky dodají pokrmu příjemný říz, který se výborně doplňuje se škvarky a cibulkou. Pokud máte rádi trochu pálivější chuť, určitě doporučuji vyzkoušet!
Helena Dohnalová
25.7.2024 16:10
Vážení, moc Vám děkuji. Všechno vyzkouším. Všechny známé i neznámé holky, srdečně zdravím. Mějte se.
Eva Mužíková
25.7.2024 07:01
Maruško, tak to je inspirací. Jak dlouho jsi ty fotky pořizovala? Fermentovanou zeleninu dělám podle Eleny. Nemá chybu.
Soňa Prachfeldová
24.7.2024 23:58
Vše vypadá velmi chutně a chutnalo by mi určitě. Nerada stojím dlouho u plotny,
Marie Měchurová
24.7.2024 18:19
Eleno, Tvoji kvašenou zeleninu určitě vyzkouším. Cukety letos nemáme, ale dostali jsme velkou od kamarádů. Bude cuketové zelí a karbenátky.
Elena Valeriánová
24.7.2024 17:38
Pro p. Helenu Dohnalovou - recept na nakládanou zeleninu: Na kilo jemně nakrájené nebo nastrouhané zeleniny přidat 2 dkg mořské soli.
Bílé zelí, cibuli, papriku - nakrájet na nudličky. Na hrubém struhadle postrouhat: mrkev, bílou ředkev, celer, cuketu, červenou řepu. Směs posolit a dobře promíchat, napěchovat buď do nějaké nádoby s víkem nebo do sklenice. Pořádně zmáčknout. Druhý den směs nahoře promíchat, aby se horní vrstva obměnila. Nemíchat vše. Umačkat, měla by vystoupit šťáva. Sedm dní a je hotovo. Nádobu se zeleninou postavit do mísy, to v případě, že by ze zeleniny přetekla šťáva. Všechna zelenina tam jde syrová, žádná tepelná úprava, nezničí se žádné vitamíny. Skladovat v lednici.
Elena Valeriánová
24.7.2024 17:33
Já se přiznám, že jsem masová. I když dnes byly buchtičky s krémem, to je jediné sladké jídlo, které mám ráda. Sním i jiné, ale ne s nadšením. Ve svém jídelníčku hodně používám bylinky a zeleninu. V této době třeba cukety, ty miluji. Marie, je hezké že jsi se podělila o své recepty. I moje máma mi vždy říkala, ty se nemůžeš ani vdát, vždyť byste umřeli hlady. A já na to vždy měla jednoduchou odpověď, ale neumřeli jsou závodní kuchyně a konzervy! Kromě rybiček žádné jiné jsem nikdy nekupovala a po svatbě jsem začala vařit naostro a máma mi pak říkala: kde jsi se to naučila? Ale jsou jídla, která nebudu mít nikdy tak dobrá jako moje zlatá maminka. Tak ať Vám s Mirkem pořád spolu chutná.
Marie Ženatová
23.7.2024 20:12
Milá Maruško*, také jsem tak podobně vařívala pro celou rodinku. Základem byla hlavně zelenina a ovoce z naší zahrádky, luštěniny, masa méně. Když jsem nazdobila polévku sedmikráskami tak byla vždy vnoučátka nadšená. Ovšem teď už jsem téměř 22 roků vdova, takže vařím jen když zde mám návštěvu nebo vnoučátka - pro mne samu už teď považuji vaření jen za ztrátu času ?
Irena Mertová
23.7.2024 13:13
Úžasný článek o jídle s obrázky :-). A ten začátek, to je hezké. :-) Jen nevím, co po nás chce pan Radovan Kolnik dnes ve 4 hodiny ráno. Asi nahazuje udici...
Hana Rypáčková
23.7.2024 12:59
Hned bych se k vám přihlásila na obědy.... Vařím co nejrychlejší jídla. Dnes z cukety mňamku a tak čtu až po jidle. Jinak bych se uslintala....:)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA