Přiliš častá samota
Ilustrační foto: Freepik

Přiliš častá samota

12. 7. 2024

Psal se rok 1969, akorát jsem vyšla 5. třídu a čekala mě změna, na kterou jsem nebyla připravena. Sestra Míša odjela do Anglie, začaly prázdniny a mamka mi dala manželům Anince a Emilovi na prázdniny na jejich chalupu.

Letní soutěž 2024 Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Inko, když byla sestra Marcela celý rok v dětské léčebně a já byla sama (ve 4. třídě), také se mi zamlouvaly jako kamarádky dívky, které byly mým opakem, bez kontroly rodičů, žádné jedničkářky, prostě "živly". Přitom jsem měla rodiče vzorné, ale tatínek už hodně marodil a maminka musela do práce.
Jiří Dostal
:-) :-) :-) A to jsem zrovna vzácnému panu Berkovi hlásil, že "Reklama je naše - šmejdi neprojdou" :-) :-) :-)
Zdenka Jírová
To byl smutný příběh. Snad nakonec vše dopadlo lépe než začalo.
Ingrid Hřebíčková
Děkuji vám všem za příspěvky. Paní Lenko K., po letech jsme si také říkaly, že to bylo na sociálku. Ale už je to všechno za námi. Mohlo to všechno dopadnout hůř. Ještě štěstí, že jsme se se vším se sestrou vyrovnaly . ČASEM.
Lenka Kočandrlová
Ten příběh byl tedy divný,nechápu nezájem matky o dítě 11 let,to bylo na sociálku.
Soňa Prachfeldová
To nebylo hezké dětství, ještě štěstí, že jsi nezapadla do špatné party a myslím milá Ingrid, že nyní žiješ, jak ty chceš a jak ti to vyhovuje. A vaše zvířátka, nejsou o samotě. Hodně štěstí a lásky přeji. ❤️
Jana Hošková
Maminka ani babička tě nehledá...vlastně nikdo tě nehledá...bolí mne vždycky srdce, když čtu něco podobného. I když i já něco podobného v dětství zažívala,tak asi proto. Byla jsem jako dítě často sama. Jsem proto typ, který je schopen kolem sebe soustředit všechny ty, kterým se děje nějaké příkoří a chtěla bych napravit to,co je nesprávné.Bohužel to ale nejde. Tak teď všechno,čeho se nedostávalo mně,dávám svým vnoučatům jako předtím jsem se ze všech sil snažila svým dětem.Snad se mi to daří a naše děti nepociťují žádnou újmu.
Jiří Dostal
:-) Netřeba vysvětlovat, paní Hřebíčková, dialektologií jsem se musel zabývat a co píšete, vím, zájmeno jsem použil v zábavné dvojí vazbě, nikoliv jako kritickou narážku. V besedách se to na i60 krajovými roztomilostmi hemží, omlouvám se .... :-)
Anna Potůčková
Pěkné počteníčko, ale smutné. To si ani nedokáži představit mít tak smutné dětství. Hlavně že už je lépe, že žijete své životy dle svých představ.
Ingrid Hřebíčková
Pane Dostale To "mi" je žargón Pražáků. Dodnes, co bydlíme se sestrou na vesnici, nám každý, kdo nás pozná, říká, že jsme stále Pražačky. Je toho mnohem víc, co nás prozradí. Zdravím vás, přeji hezký den.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%