Holý pupek a něco od snídaně s sebou. Však jsme na dovolené, hlásají turisté
Ilustrační foto: Freepik

Holý pupek a něco od snídaně s sebou. Však jsme na dovolené, hlásají turisté

10. 7. 2024

Mám přece dovču! Chci si užít! Kdy jindy se pobavit, než v době volna? Zaplatil jsem, tak kolem mě kmitejte. To jsou časté argumenty lidí, kteří se na dovolené chovají více či méně invazivně.

cestování dovolená životní styl
Hodnocení:
(4.8 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Kapounová
Arabský svět, to je jiná mentalita lidí, jakkoliv nám to může být na první pohled nesrozumitelné. S tím souvisí právě i to stolování. Právě že většinou všichni platíme all inclusive, tak má mnoho lidí pocit...zaplatil jsem si to, mohu plýtvat. A to je právě vidět u turistů z bývalého východního bloku. Naprosto pokaždé je to vidět u Rusů, Poláků Němců z bývalé NDR. Každý by si měl uvědomit že každá kuchyně má svá specifika. Tak nandat si vrchovatý talíř a pak zjistit že to silně pálí a dotyčný to nerad, odsune talíř a jde si vybrat znova jiné jídlo. S tou ukázněností ruských dětí musím tedy silně oponovat. Tam je totální nevychovanost a pocit že si mohou dovolit absolutně vše.
Světlana Šmídová
Myslím, že stačí si ráno přes suché platky oblíct sukni, šaty, kaftan, pánové plátěné kalhoty a lehkou košili a bude to naprosto v pořádku. Nelíbí se mi ta promenáda v plavkách. A bezohledná hlasitost také ne - vždyť naši sousedé v hotelu mají také dovolenou a také si ji chtějí užít. Ale zas - do plážového baru snad chodí v plavkách všichni, ne? Přece se kvůli každé limonádě nebudou převlíkat?
Vlasta Štolůnová
Reaguji na příspěvek paní Jakubcové: poznávací zájezd si nekoupí křupan. To je opravdu jiná sorta lidí, i když, samozřejmě, i tady se může najít výjimka. Ale to, o čem je článek, je masová turistika a čím levnější zájezd, tím větší předpoklad takovýchto lidí.
Olga Škopánová
Ještě bych přidala naprostý nedostatek znalostí cizího jazyka a z toho pramenící přesvědčení, že na mojí dovče všichni musí mluvit česky.
Jarmila Komberec Jakubcová
Neviděla bych to tak tragicky. Byla jsem minulý týden na poznávačce po Rakousku a Jižní Moravě. Snídaně a večeře probíhala v jednom hotelu, kam jsme se večer vraceli. Neviděla jsem nikoho, kdo by si odnášel jídlo z bufetového stolu, vše co chybělo bylo ihned nahrazováno personálem a nakonec snídaně tam byl plný bufet.Při večeři bylo to stejné. O žádném syslování či nenažranosti nemůže být ani řeč. Vše probíhalo v pořádku.Většina účastníků byli senioři a někteří sebou měla svá vnoučata.Tak nedělejme ze všech turistů nekulturní lidi.
Soňa Prachfeldová
Ano, příšerné chování některých českých turistů. A někteří se tak chovají i doma na dovolené, bohužel i senioři, nemají dost. A k těm holým pupikum, co naše celebrity?
Jiří Dostal
:-) Kultura čuňasů ve spárech noblesní kritiky... :-)
Jiří Svoboda
Je pravda, že o křupany není nouze nikde. Na věku ani národnosti až tak moc nesejde. Ale to odnášení jídla ze snídaně je snad česká, buranská specialita a omlouvám se za ten výraz, nenažranost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%