FOTO: Jana Vargová
Vůně léta - naše lesní víla
15. 7. 2024Ráno na chatě se probudilo do jasného a slunečného dne. Modrá obloha bez mráčku předpovídala krásný letní den. Ještě chvíli ležet se zavřenýma očima, vychutnávat si poslední zbytky spánku a pomalu odplouvající sen.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
15.7.2024 13:36
Moc hezký článek. A moc dobře se také četl. A těch vůní zmíněných! Všeobecně vůni lesa mám moc ráda a je jedno zda voní borovice, smrk nebo nějaký listnatý strom. A vůně lesních jahod, hub je pro mě neodolatelná. A jak krásně voní uschlé seno, i to patří k letním vůním.
Marie Měchurová
15.7.2024 13:22
Nevěřila bych, že si vůni z mládí dokážeme vybavit i v pozdějším věku. Nikdy nezapomenu, jak voněla ranní valaśská louka na pionýrském táboře.
Blanka Lazarová
15.7.2024 13:15
Jo, a vůně borovic, ty mi zase evokují dovolené v Chorvatsku a procházky podél moře, kde to byla samá borovice. :-)
Jana Kollinová
15.7.2024 12:06
Mám také ráda vůni borovic a je v mém podvědomí uložena od doby, kdy jsem se jako osmiletá léčila v lázních Jeseníky s onemocněním plic. Jednou z terapií byly časné ranní vycházky do blízkého jehličnatého lesa, kde byl ještě hustý ranní opar a v něm převládala vůně pryskyřice vytékající z borovic i vůně jehličí. Nezapomenutelná vůně, dnes pro mě i vůně dětství. Děkuji za hezký článek.
Blanka Lazarová
15.7.2024 11:56
Po přečtení článku se mi vybavila čichová vzpomínka na dobu, kdy jsme měli chalupu. Čerstvě posečená tráva. Kdykoliv jdu kolem posečené louky, zahrady,... hned jsem ve vzpomínkách. Děkuji.
Jana Šenbergerová
15.7.2024 11:11
Také jsem se zasnila ... Prvním že smyslů, který s věkem slábne, je opravdu čich. Vzpomínky na vůně zřejmě zůstávají. Alespoň mně se s nimi vynořují z paměti lidé, místa, jídla, ...
Věra Lišková
15.7.2024 10:53
Překvapilo mne, když jsem se někde dočetla, že v dětství je náš čich nejlepší.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA