Pozvánka do našeho kraje: Jezeří - zámek na rozhraní dvou světů
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Pozvánka do našeho kraje: Jezeří - zámek na rozhraní dvou světů

8. 7. 2024

Hrad z jezera (de Lacu), jinak i Eisenberg shlížel ze svahu Krušných hor již od 14. století, postupem času byl přestavěn na renesanční a nakonec barokní zámek, jak jej známe nyní. Tuto barokní podobu mu vtiskli Lobkowiczové, pro které se Jezeří stalo jedním z nejvýznamnějších reprezentativních sídel.

cestování hrady a zámky Letní soutěž 2024
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Soni, alespoň vidíš, že jsem četla pozorně.
Eva Krausová
Zajímavý článek. Na Jezeří jsem byla, ale bohužel, kdo nemá auto, tak je to od autobusu v Černicích hodně daleko po silnici... Je tam i pod zámkem zajímavá Čertova kaple.
Libuše Heulerová
Soni, dovedu si Tě představit jako kastelánku....umíš pěkně a poutavě vyprávět...díky za článek...
Alena Tollarová
Soni, jsem ráda, že jsi o Jezeří napsala. Já jsem tam byla třikrát a určitě ne naposledy. Po první návštěvě s výkladem paní kastelánky jsem toho byla tak plná, že jsem chtěla článek napsat. Ale nedokázala jsem to nakonec ze sebe dostat a zůstalo jen u přání. Asi bych zmínila ještě to, že Jezeří bylo Lobkovicům v restitucích vráceno, ti ho ale následně za symbolickou korunu převedli zpět na stát.
Věra Ježková
Soňo, pěkná pozvánka. Zámek mi je sympatický; pokud o něm mluví v televizi, dávám pozor.
Marie Měchurová
Soňo, děkujeme za tip na výlet. Až příště pojedeme na sever, musíme Jezeří navštívit. Podle fotek je to moc zajímavé místo.
Jarmila Komberec Jakubcová
Soni moc zajímavé.
Vladislava Dejmková
Moc zajímavý článek, napsaný srdcem...
Anna Potůčková
Moc hezký a obsáhlý článek. A také hezké fotky, které k návštěvě přímo vybízí. Tak třeba někdy se návštěva těchto míst zadaří. Soni přeji Ti krásné a pohodové léto, spoustu výletů a hezkých zážitků.
Naděžda Špásová
Taky jsme tam kdysi byli, už je to dávno. Tenkrát to začínali renovovat. Až přijedeme z Blatné určitě si návštěvu naplánujeme. Hezké fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%