Karlovy Vary, to nejsou jen kolonády a prameny
Všechny fotografie: Vladislava Dejmková

Karlovy Vary, to nejsou jen kolonády a prameny

29. 6. 2024

Pokud nepřijedete do Karlových Varů jen na skok, ale zdržíte se nějaký ten den, nemusíte jen korzovat po kolonádách, ochutnávat prameny a mlsat v místních cukrárnách a restauracích. Můžete se vydat i na nějakou delší vycházku mimo přelidněné centrum města.

cestování lázně města a obce
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarka Wirterlová
Vlaďko díky za krásně zpracovaný průvodce mým rodným městem. Žíji zde od narození již 78 roků a neměnila bych.
Anna Potůčková
Moc hezký článek. O Karlových Varech pěla odu už moje maminka, která zemřela v 84 letech v roce 2006. Jako mladé svobodné děvče se tam léčila se žaludkem. Já sama jsem v KV nikdy nebyla a přiznám se, že bych je také moc ráda navštívila.
Ludmila Černá
Díky. Hezky jste nám město popsala. My tam byly s manželem jen na pár dní v únoru před dvěma lety. Odjížděli jsme v den, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, ale to jsme se dověděli až později. Moc jsme toho prochodit nestihli, ale Vary nám učarovaly. Tenkrát jsme měli divný pocit jen z jednoho. Z Rusů. Nemohli jsme se zbavit pocitu, že kdyby jejich peněz nebylo, jak by asi některé lázeňské domy vypadaly. Rekonstrukce objektů, o které nikdo nijak moc a nebo vůbec nepečoval, není levná. Ale to mě jen tak napadlo, když jsem četla o místech, kde jsme také byli.
Soňa Prachfeldová
Vlaďko, umíš tak precizně popsat a nafotit, jedna báseň. V polovině srpna tam jedu na pár dní a určitě si vezmu ku pomoci tvujz článek.
Lenka Kočandrlová
Vary,to bylo po 60 let moje město...Znám tam každý kámen,dům,ulici....Malé Verailles byla a je vlastně hospoda,kam se do tzv.skleníku chodívalo hromadně na pivo. Na rybníčku plavaly dvě labutě a nějaké kachny,lázeňáci je krmili...V zimě to bylo jediné místo,kde se dalo bruslit,ač někdy jen na malém plivátku na kraji,neb střed si zabrali velcí hoši a hokej. Několikrát jsem šla se šlajfkami na botách odtamtud až do centra,jelikož mi nešly kličkou odmontovat z bot.... Dnes jsou Vary dosti opuštěné, mnohde skoro zanedbané,protože se ruská klientela vyhnala a jiná tak nějak chybí. MFF to nevytrhne jednou za rok. Kdyby se ve Varech konala nějaká I 60 -slezina,tak bych se přišla podívat.
Alena Velková
V KV jsem byla. ale nikoli až u hotelu Imperiál, takže děkuji za procházku. Jinak nápad Jarky H. uspořádat další sraz íčka ve Varech se mi moc líbí.,
Jaroslava Handlová
Vlaďko, díky za článek i nádherné fotky z KV. Jsem ráda, že při Tvém pobytu jsem Tě mohla aspoň chvíli doprovázet. Jsem šťastná, že nyní žiji v KV a mám příležitost denně vnímat krásy tohoto města i okolní přírodu. Samozřejmě, i zde se však nachází i dost hrůzostrašných chátrajících objektů, které město nikterak nekrášlí, nýbrž naopak. Naštěstí však převažuje ten hezčí pohled na město, který si více zapamatují i jeho návštěvníci. Dovolím si navrhnout, abychom zde uskutečnili další vícedenní sraz íčkařů v roce 2025. Co vy na to, přátelé? Já i Vary už se na vás těšíme.
Libuše Heulerová
Vlaďko, krásný fotku a bezva článek...
Alena Vávrová
Jak jsem již psala, ve Varech jsem párkrát před lety byla, dokonce na týdenní rodinné dovolené. Ale více jsme cestovali autem i do okolních míst celého kraje. Proto se mi Tvůj průvodce po K. Varech moc líbí a děkuji.
Dagmar Vargová
Paní Vlaďko, Vaše články čtu moc ráda, vždy jsou plné zajímavostí, čtivě napsané. Obdivuji pečlivé zpracování včetně dokonalé fotodokumentace :-).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%