Všechny fotografie: Vladislava Dejmková
Karlovy Vary, to nejsou jen kolonády a prameny
29. 6. 2024Pokud nepřijedete do Karlových Varů jen na skok, ale zdržíte se nějaký ten den, nemusíte jen korzovat po kolonádách, ochutnávat prameny a mlsat v místních cukrárnách a restauracích. Můžete se vydat i na nějakou delší vycházku mimo přelidněné centrum města.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarka Wirterlová
17.7.2024 08:32
Vlaďko díky za krásně zpracovaný průvodce mým rodným městem. Žíji zde od narození již 78 roků a neměnila bych.
Anna Potůčková
11.7.2024 18:04
Moc hezký článek. O Karlových Varech pěla odu už moje maminka, která zemřela v 84 letech v roce 2006. Jako mladé svobodné děvče se tam léčila se žaludkem. Já sama jsem v KV nikdy nebyla a přiznám se, že bych je také moc ráda navštívila.
Ludmila Černá
11.7.2024 16:54
Díky. Hezky jste nám město popsala. My tam byly s manželem jen na pár dní v únoru před dvěma lety. Odjížděli jsme v den, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, ale to jsme se dověděli až později. Moc jsme toho prochodit nestihli, ale Vary nám učarovaly. Tenkrát jsme měli divný pocit jen z jednoho. Z Rusů. Nemohli jsme se zbavit pocitu, že kdyby jejich peněz nebylo, jak by asi některé lázeňské domy vypadaly. Rekonstrukce objektů, o které nikdo nijak moc a nebo vůbec nepečoval, není levná. Ale to mě jen tak napadlo, když jsem četla o místech, kde jsme také byli.
Soňa Prachfeldová
6.7.2024 22:00
Vlaďko, umíš tak precizně popsat a nafotit, jedna báseň. V polovině srpna tam jedu na pár dní a určitě si vezmu ku pomoci tvujz článek.
Lenka Kočandrlová
3.7.2024 13:47
Vary,to bylo po 60 let moje město...Znám tam každý kámen,dům,ulici....Malé Verailles byla a je vlastně hospoda,kam se do tzv.skleníku chodívalo hromadně na pivo. Na rybníčku plavaly dvě labutě a nějaké kachny,lázeňáci je krmili...V zimě to bylo jediné místo,kde se dalo bruslit,ač někdy jen na malém plivátku na kraji,neb střed si zabrali velcí hoši a hokej. Několikrát jsem šla se šlajfkami na botách odtamtud až do centra,jelikož mi nešly kličkou odmontovat z bot.... Dnes jsou Vary dosti opuštěné, mnohde skoro zanedbané,protože se ruská klientela vyhnala a jiná tak nějak chybí. MFF to nevytrhne jednou za rok. Kdyby se ve Varech konala nějaká I 60 -slezina,tak bych se přišla podívat.
Alena Velková
30.6.2024 10:40
V KV jsem byla. ale nikoli až u hotelu Imperiál, takže děkuji za procházku. Jinak nápad Jarky H. uspořádat další sraz íčka ve Varech se mi moc líbí.,
Jaroslava Handlová
30.6.2024 10:03
Vlaďko, díky za článek i nádherné fotky z KV. Jsem ráda, že při Tvém pobytu jsem Tě mohla aspoň chvíli doprovázet. Jsem šťastná, že nyní žiji v KV a mám příležitost denně vnímat krásy tohoto města i okolní přírodu. Samozřejmě, i zde se však nachází i dost hrůzostrašných chátrajících objektů, které město nikterak nekrášlí, nýbrž naopak. Naštěstí však převažuje ten hezčí pohled na město, který si více zapamatují i jeho návštěvníci. Dovolím si navrhnout, abychom zde uskutečnili další vícedenní sraz íčkařů v roce 2025. Co vy na to, přátelé? Já i Vary už se na vás těšíme.
Alena Vávrová
30.6.2024 01:17
Jak jsem již psala, ve Varech jsem párkrát před lety byla, dokonce na týdenní rodinné dovolené. Ale více jsme cestovali autem i do okolních míst celého kraje. Proto se mi Tvůj průvodce po K. Varech moc líbí a děkuji.
Dagmar Vargová
29.6.2024 22:49
Paní Vlaďko, Vaše články čtu moc ráda, vždy jsou plné zajímavostí, čtivě napsané. Obdivuji pečlivé zpracování včetně dokonalé fotodokumentace :-).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA