Vyznání
Zámek v Brandýse nad Labem. FOTO: Zdeněk Fiedler – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia

Vyznání

24. 6. 2024

Láska k domovu nevznikne na první pohled. Je to dlouhodobý proces...

Glosa Hany Švejnohové
Hodnocení:
(4.9 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Švejnohová
Paní Jarmilo, "moje" vesnička je mezi Brandýsem a Káraným, a nemá ani kostelík, ani hřbitov, jen zrenovovanou kapličku u cesty, a z bývalé hospody je teď ten obchůdek Vietnamců. Přesto se tu žije krásně, a proto velebím celý tento region na průsečíku Jizery a Labe...
Jarmila Fialová
Na malých vesnicích někdy není ani jeden obchod a trvale žijící lidé se dají spočítat na prstech dvou rukou, ostatní jsou chalupáři
Elena Valeriánová
Musím se usmívat: "nakupovat můžu nejméně v sedmi různých supermarketech" a co takhle: jedna předražená Hruška, jedna vietnamská večerka a jeden malinký paneláková Coop, doktor dvě dopoledne v týdnu, lékárnu nám zrušili a nejbližší je 15 km... a přece zde žijí lidé, jen se na ně zapomíná. Vždyť republika končí hned za Pardubicemi :-) Ano, život není u nás zrovna lehký, ale i tak ten náš kout máme rádi. Po přečtení Vašeho článku se mi chce zvolat slovy klasika: Šťastná to žena.
Jarmila Fialová
Brandýs nad Labem je malá vesnice?
Marie Měchurová
To největší životní štěstí je v tom, být doma šťastný. Mít dobré rodinné zázemí, prima kamarády, sousedy a místo k životu v krásném koutě naší vlasti. Moc hezky to napsala.
Marie Ženatová
Díky moc za nádherné vyznání lásky k novému, ale hlavně dobrému místu pro život ♥
Martina Růžičková
Měli jste při výběru bydliště zjevně šťastnou ruku. V Brandýse jsem byla na výletě a moc se mi líbily zdejší památky i pohodová procházka kolem řeky. Tak ať se vám v tom pěkném místě a mezi milými lidmi nadále dobře daří. :-)
Helena Štěpánková
Moc milé vyznání.
Pavlína Vavříková
Hezky jste se vyznala. Když člověk dobře bydlí, má kolem milé sousedy, je život veselejší. Já mám také to štětí, že jsem si vybrala dobré místo pro život.
Blanka Lazarová
Pěkné vyznání, dobré místo jste si vybrali. A do Prahy blízko, líbilo by se mi tam. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%