Ilustrační foto: Pixabay
Můj seniorský den: užívám si hlavně ranní rituál u novin a voňavé kávy
18. 6. 2024Pootevřu jedno oko a mrknu na budík – čtvrt na osm. Ne, ještě nevstanu, protože určitě ještě nemám ve schránce předplacené noviny. Jenže díky inkontinenci to válení v posteli prodlužovat nemůžu a na poslední chvíli, už v křeči, pádím na záchod. Super, stihla jsem to.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
6.7.2024 02:25
Užívejte dál svých voňavých i jiných rituálů .... myslím, že v podobné situaci nejste sama .... Carpe diem ....
Soňa Prachfeldová
20.6.2024 20:46
I já vše připojují s přáním hezkého prožití dní všedních i svátečních. I pro mě je ranní pití kávy, to pravé nakopnutí do nového dne. :-)
Daniela Řeřichová
19.6.2024 20:59
Děkuji za milý upřímný článek. Jak píše Marie M., je důležité umět svůj den prožít s radostí a to Vy děláte již svým příjemným kávovým rituálem. Přeji další voňavá rána a hezké dny v každé roční době. :-)
Marie Měchurová
19.6.2024 19:50
Důležité je, aby si člověk dokázal podzim života zpříjemnit, a měl radost i z ranního poležení, není kam pospíchat.
Ilona Marešová
19.6.2024 05:33
Dnešní den. Jedenkrát v týdnu vstáváme v 04.10 hodin, připravím snídani a oběd pro přítele. Před před chvílí odjel do práce a já ještě 2,5 hodinky budu dospávat. Při loučení ho ubezpečím, že na něho budu myslet. Po ranním hygienickém programu se nasnídám, namaluji, upravím a po výběru oblečení odjíždím do města, pokud nemám nic jiného v plánu, kdy zůstanu doma. To třeba, když má přijít vnuk na oběd. Televizi mám jako zvukovou kulisu jen v případě, že si nepouštím hudbu. Neodpustím si po obědě projít své oblíbené programy se zaměřením na rekonstrukci bydlení, nebo jiný výběr. Když je pondělí, jedu na kávu s kolegyněmi. Jsme seniorky, dětské sestry. Úterý odpoledne a v pátek na mne čeká přítel v hypermarketu, kde jdeme nejdříve na kávu a potom nákupy. Sobota je vždy ve znamení výletu do známých a neznámých míst. Když jsem sama a mám podle přítele osobní volno, trávím čas úklidem, vařením, četbou, TV, Internet, zvláště informace o místech, kam se nepodivám pro jejich vzdálenost, zprávy. Krátké procházky kvůli problémům po úrazu musí stačit. Upravuji si oblečení, móda je stále mým spojencem mého šatníku, nebo se věnuji dalším zájmům. A máme další týden za sebou. Ten čas tak letí, tak nějak nestíhám.
Hana Řezáčová
18.6.2024 22:28
Jo jo, je důležité začít den hezky - jaké ráno, takový celý den :-) Tak přeju samé pěkné dny!
Aranka Johnová
18.6.2024 15:36
Přemýšlím,jak to napsat?Asi až mi bude 80+ a třeba budu mít zdravotní problémy,možná pochopím,zatím no nevím,jsem5 let v důchodu,mám 2 práce a za peníze navíc s manželem cestujeme ,sem tam nějaké adrenalinové zážitky,beru vnuky na výlet,jsem spokojená.Každý to má jinak,asi bych se unudila,ale to nechci nějak kritizovat článek,třeba také jednou tak budu žít.Mějte se krásně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA