Český porcelán tří století, část I.
Všechny fotografie: Věra Ježková

Český porcelán tří století, část I.

15. 6. 2024

Zvu vás do Uměleckoprůmyslového muzea v Praze na krásnou výstavu porcelánu. Přibližuje tři století historie českého a československého porcelánu z hlediska jeho výtvarného vývoje.

historie průmysl řemesla
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Mám porcelán ráda. Díky za hezký článek.
Věra Ježková
Děkuji vám za hezké komentáře a hodnocení. Byla to práce jak na katedrále. :-)
Anna Potůčková
Věrko moc děkuji za tento skvělý článek. Moc ráda se dívám na výlohy s porcelánem, a stejně tak na porcelán v zámcích a hradech. Sama mám v obývací stěně za sklem nějaké porcelánové sady.
Marie Měchurová
Krásné. Mám slabost pro porcelánové konvice na kávu nebo čaj, a hezké květované hrníčky.
Irena Mertová
Věro, skvělý článek, těším se na pokračování. Na výstavu se chystám...
Miluše Hasenohrlová
Věrko, krásně jste to napsala a popsala, fotky jsou parádní. Porcelán mám velmi ráda, jen škoda,že Porcelánka u nás v Klášterci nad Ohří, už úplně skončila. Proto také mám toho porcelánu tolik, nikdy jsem neodolala v jejich krámku, si koupit alespoň maličkost.
Jana Kollinová
Velice zajímavý článek přibližující dokonalost umělců zabývajících se dekorativním porcelánem. Zajímalo by mě, zda na výstavě byla i část expozice věnovaná značkám, které obvykle hledáme u uměleckého předmětu, který nás zaujal. Jednotlivé porcelánky používaly v průběhu let různá značení, ale o tom se možná od tebe, Věrko, dozvíme příště. Moc děkuji za článek. Miluji výrobky ze skla, porcelánu, ale i dřeva.
Jan Zelenka
Věrko, už jsme si o tom psali. Takže nyní pro ostatní. Ten článek je prostě nádhera. Stručné, výstižné, vypovídající, profesionální!! Jak obsahově, tak i formou zpracování. Je znát tvá celoživotní zkušenost z vědeckého ústavu. Porcelán se mi moc líbí, vždy jsme si se ženou se zájmem prohlíželi porcelán při návštěvách hradů a zámků. Obdivuji toto umění starých mistrů.
Alena Velková
Věrko, díky za pěkný rozbor. Mám starý porcelán ráda. Třeba z tvého článku odvodím, co vlastně mám doma po babičce :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%