Všechny fotografie: Jaromír Šiša
Lidice, Ležáky, Javoříčko. Není smutnějšího psaní a focení
12. 6. 2024V těchto dnech si připomínáme smutné výročí vypálení Lidic, ale neni od věci připomenout i další místa se stejným osudem, i když ve výčtu nejsou zdaleka všechna. Nevím, jak se z lidí stanou bestie ani proč nebyli všichni viníci potrestáni, ale vím, že se na to nesmí zapomenout.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
14.6.2024 15:07
V Lidicích jsem byla v r.1968, o ostatních obcích jsem četla. Nemělí bychom zapomínat,ani překrucovat dějiny !
Melmus Melmuka
13.6.2024 16:23
Lidice a Ležáky tragádie, odplata za odboj.
Javoříčko se trochu vymyká, to je dílo ožralého ruSSáckého partyzána, po kterém přišla odplata. Na Moravě toho bylo víc, třeba Vícov, v hlavní roli opět ožralý ruSSácký partyzán.
Ve škole nám o úloze partyzánů malinko lhali
Jana Šenbergerová
13.6.2024 13:17
V době, kdy zase řinčí zbraně, se mi ani nechtělo číst, jak jsou lidé nepoučitelní. Kéž by slova "UŽ VÍCKRÁT NE!" bylo údernější než ony. Děkuji za to, jak jste tuto připomínku pojal a prezentoval. Nevěnovat jí pozornost by byla chyba.
Zuzana Pivcová
12.6.2024 19:17
Navštívila jsem vedle Památníku v Terezíně pouze Lidice. Bylo to však v roce 1994, v době, kdy se těmto památníkům nevěnovalo moc pozornosti. Později mnou dost otřáslo, když se z lidického sousoší dětí některé postavy ztratily, tedy byly zřejmě ukradeny, a pomník musel být doděláván.
Irena Mertová
12.6.2024 10:04
Smutné, ale hezky nafocené. Zrovna náhodou čtu knihu Martina Amise Zóna zájmu, po kouskách - jinak se nedá...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA