Vezmi svůj kříž...

Vezmi svůj kříž...

13. 2. 2013
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Člověk je zvláštní tvor. Upíná se k imaginární postavě a často při tom bez zájmu míjí ty, které ji v sobě nosí. Tato moje myšlenka neubírá hloubku těm tvým.
Marie Pudichová
Nejedná se o můj kříž, jak už jsem se zmínila, je to hold těm, kteří ho do vínku dostali, statečně ho nesou a nezoufaji. Nejde ho jen tak odložit. Znám takové.
Zuzana Pivcová
Je pravda, že jít po vyšlapané cestičce by bylo příliš jednoduché. Líbí se mi, co jsem kdysi někde četla: Nechoď jen po uhlazených cestách, jdi také cestou, kterou před tebou ještě nikdo nešel. Ať za tebou zůstanou i stopy, a ne jen prach. Z vlastní zkušenosti vím, že žal a starost nás posilují a umožní nám obrovskou duchovní proměnu s vyzrálejším pohledem na svět. Ale jsou zároveň i startovacím můstkem k příští radosti, kterou si pak umíme daleko intenzivněji a hodnotněji prožít.
Olga Štolbová
Marie,život je přece o něčem jiném.Odložte ten kříž,vždyť i sama věříte,že znovu vstanete.Někdy je to dřina,ale hledání štěstí a pohody za to stojí.Přeju všechno dobré
Marie Pudichová
Život nedává všem stejnou měrou pocit štěstí a radosti. Přináší i bolesti a utrpení. Těmito slovy chci vzdát hold těm, kteří dokázali svůj „kříž“ přijmout a proměnit svá utrpení a bolesti v radost a lásku. Tu pak rozdávají tam, kde schází…
Jiří Libánský
Báseň je pěkná, dobře napsaná s velkou hlubokou myšlenkou. Ale hovoří o našem životě jako o utrpení od narození k smrti. O strastiplné cestě, kde jen Ježíš je nám jediným utěšitelem. Nesouhlasím s tím. Jsme zrozeni k radosti. Utrpení je nám dáno jen v nezbytné míře tolik, kolik je nám ho třeba pro očištění a kultivaci duše v tomto životě. Někomu více, někomu méně. Utrpení nám ale rozhodně není dáno proto, aby naplnilo náš život a dalo mu smysl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%