Můj pes a kočka jsou prostě nejvíc! Láska ke zvířatům láme v Česku rekordy
Ilustrační foto: Freepik

Můj pes a kočka jsou prostě nejvíc! Láska ke zvířatům láme v Česku rekordy

27. 5. 2024

Spí v postelích, jezdí na dovolenou k moři, chodí do restaurací. A často s nimi mluvíme. Mnohdy jim vyprávíme, říkáme jim věci, které před ostatními tajíme. Pozice zvířat ve společnosti prošla obrovskou proměnou a je právě na vrcholu.

domácí mazlíčci kočka pes
Hodnocení:
(4.7 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Nejsou výjimkou ani lidé, kteří mají psa pro své zviditelnění :-)
Jitka Caklová
Nejsou výjimkou ani lidé, kteří mají psa pro své zviditelnění :-)
Olga Škopánová
Nelze nevidět, že někteří majitelé své psy nezvládají natolik, že jejich psi jsou schopní někoho vážně zranit nebo dokonce usmrtit.
Alena Velková
U nás jsou zvířata členové rodiny a někdy si s nimi i povídám. Kočky jsou dámy, psi oddaní, láskyplní parťáci, vždy připravení k lumpárnám a jsou skoro vždycky vycvičení :-) K většině z nich jsem přišla náhodou a nikdy jsem toho nelitovala.
Olga Škopánová
Myslím, že polidšťování psů je chyba. Pes je zvíře a nikdy se nebude chovat jako člověk, ale vždy jako šelma.
Marie Webrová
V čem se liší člověk od zvířat? Aristotelská filozofie vymezila jasný rozdíl mezi zvířetem a člověkem. Zvíře je v ní pouhou vegetativní a smyslovou živou bytostí obdařenou schopností pohybu, člověk bytostí rozumnou a společenskou, duchovní, morální, a proto má i nesmrtelnou duši. Od vrcholného středověku si tuto koncepci plně osvojilo křesťanství - tolik internet. Můj vztah ke zvířatům je pozitivní, proto bylo v rodině mnoho zvířat. Když ovšem sleduji situaci za poslední roky, mám dojem že mnoho chovatelů se chová až fanaticky. Staví zvíře na roveň člověka, v mnoha případech nad roveň našeho živočišnéhu druhu.
Eva Mužíková
Můj vztah ke zvířatům je zde na našem íčku většině z vás znám, takže o něm psát nebudu. Díky zkušenostem z útulku mne trápí pomalost jednání institucí, při řešeni případů týkajícich se týrání zvířat. Tresty by měly být daleko vyšší, rychlejší a tudíž účinnějši.
Soňa Prachfeldová
Ještě jsem zapomněla napsat, že všechny milujeme stejně, ať mají, či nemají čistokrevný původ. Řekla bych, že právě ti voříškové jsou zdravější.
Soňa Prachfeldová
Říká se, jaký pán, takový pes. Anebo i jiné zvířátko. Miluji psy, od svých dětských let. Kočičky byly a budou vždy u nás. Máme dva psy s PP, jednoho nalezence a starou Milinku, které moc pomáháme. Vždyť se mnou a já s ní strávila 17 let šťastného života. Ovšem určitá kázeň musí být, když jdu se psy mezi lidi a to znamená ohleduplnost. Apropo, budeme mít májová koťátka, nechcete někdo? :-)
Olga Škopánová
Paní Jakubcová váš pohled je naštěstí pouze váš.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%