Ilustrační foto: Freepik
Můj pes a kočka jsou prostě nejvíc! Láska ke zvířatům láme v Česku rekordy
27. 5. 2024Spí v postelích, jezdí na dovolenou k moři, chodí do restaurací. A často s nimi mluvíme. Mnohdy jim vyprávíme, říkáme jim věci, které před ostatními tajíme. Pozice zvířat ve společnosti prošla obrovskou proměnou a je právě na vrcholu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Škopánová
29.5.2024 07:02
Nelze nevidět, že někteří majitelé své psy nezvládají natolik, že jejich psi jsou schopní někoho vážně zranit nebo dokonce usmrtit.
Alena Velková
28.5.2024 14:06
U nás jsou zvířata členové rodiny a někdy si s nimi i povídám. Kočky jsou dámy, psi oddaní, láskyplní parťáci, vždy připravení k lumpárnám a jsou skoro vždycky vycvičení :-) K většině z nich jsem přišla náhodou a nikdy jsem toho nelitovala.
Olga Škopánová
28.5.2024 12:54
Myslím, že polidšťování psů je chyba. Pes je zvíře a nikdy se nebude chovat jako člověk, ale vždy jako šelma.
Marie Webrová
28.5.2024 12:12
V čem se liší člověk od zvířat?
Aristotelská filozofie vymezila jasný rozdíl mezi zvířetem a člověkem. Zvíře je v ní pouhou vegetativní a smyslovou živou bytostí obdařenou schopností pohybu, člověk bytostí rozumnou a společenskou, duchovní, morální, a proto má i nesmrtelnou duši. Od vrcholného středověku si tuto koncepci plně osvojilo křesťanství - tolik internet. Můj vztah ke zvířatům je pozitivní, proto bylo v rodině mnoho zvířat. Když ovšem sleduji situaci za poslední roky, mám dojem že mnoho chovatelů se chová až fanaticky. Staví zvíře na roveň člověka, v mnoha případech nad roveň našeho živočišnéhu druhu.
Eva Mužíková
28.5.2024 11:37
Můj vztah ke zvířatům je zde na našem íčku většině z vás znám, takže o něm psát nebudu. Díky zkušenostem z útulku mne trápí pomalost jednání institucí, při řešeni případů týkajícich se týrání zvířat. Tresty by měly být daleko vyšší, rychlejší a tudíž účinnějši.
Soňa Prachfeldová
28.5.2024 11:25
Ještě jsem zapomněla napsat, že všechny milujeme stejně, ať mají, či nemají čistokrevný původ. Řekla bych, že právě ti voříškové jsou zdravější.
Soňa Prachfeldová
28.5.2024 11:23
Říká se, jaký pán, takový pes. Anebo i jiné zvířátko. Miluji psy, od svých dětských let. Kočičky byly a budou vždy u nás. Máme dva psy s PP, jednoho nalezence a starou Milinku, které moc pomáháme. Vždyť se mnou a já s ní strávila 17 let šťastného života. Ovšem určitá kázeň musí být, když jdu se psy mezi lidi a to znamená ohleduplnost. Apropo, budeme mít májová koťátka, nechcete někdo? :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA