Leť, touho motýlí,
ať cítím tvoje chvění,
až kolem tváře mé
se mihneš pojednou,
zastav se na chvíli
bez špetky uzardění,
než kruhy barevné
mi v duši vyblednou.
Přijď, lásko poslední,
znám tvoje třepetání,
jak den, co pospíchá,
usedni na mou tvář,
kdy už se rozední,
nečekej na pozvání,
jsi prosba do ticha,
můj věčný kalendář.
![Jsi prosba do ticha](/images/20240429-174928.jpg)
FOTO: Zuzana Pivcová
Jsi prosba do ticha
12. 5. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
14.5.2024 07:06
Zuzko, já stále vnímám jako zázrak, jak umíš slovy proniknout za zrak. A kdybys už nikdy žádné nenapsala, děkuji za všechna, která jsi nám dala.
Jiří Dostal
14.5.2024 05:28
:-) Pěkné jak Březina "v těch krajích duše mé, kde neplá světlo denní,/ zas dávným šelestem se blíží doba žní./ Mé zrní ztracené tam zavál vítr snění/ a v klasech mlékem zrá mu záře měsíční... :-)
Jitka Chodorová
12.5.2024 18:55
Ráda jsem si přečetla Tvé verše, je to prostě paráda a té Tvé já určitě rozumím.
Jana Jurečková
12.5.2024 17:46
Krásná romantika někde uschovaná v tichu a bezpečí. Kam nikdo nesmí. Umím si představit zaklepat na dveře a vejít dál. Vaše básnička je jak opuštěný zámek, ale překrásný. Díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden
Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?
AKTUÁLNÍ ANKETA