Leť, touho motýlí,
ať cítím tvoje chvění,
až kolem tváře mé
se mihneš pojednou,
zastav se na chvíli
bez špetky uzardění,
než kruhy barevné
mi v duši vyblednou.
Přijď, lásko poslední,
znám tvoje třepetání,
jak den, co pospíchá,
usedni na mou tvář,
kdy už se rozední,
nečekej na pozvání,
jsi prosba do ticha,
můj věčný kalendář.
![Jsi prosba do ticha](/images/20240429-174928.jpg)
FOTO: Zuzana Pivcová
Jsi prosba do ticha
12. 5. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
12.5.2024 10:13
Zuzko, každou neděli bych chtěla číst Tvoji novou básničku. Jak píše Anička: Nedělní chvilka poezie a já dodávám, která pohladí duši. Děkuji.
Hana Sojková
12.5.2024 09:59
Nejsem milovník ani pouhý čtenář poezie. Tak si řkám “zkusím”. Tedy, veršům opravdu nerozumim ale vidím, že čtu slova, která se v běžném životě vůbec nevyskytují, není důvod, není příležitost je používat. Přitom toto cele dohromady dává děj a smysl. Zajímavé. Děkuji.
Alena Tollarová
12.5.2024 08:38
Ach, to je krásné čtení při nedělním ránu ... vybavila se mi příhoda jen pár dní stará. Na lýtko mi na okamžik usedl otakárek fenyklový. Jak se přitřepotal, tak se mihl a zase se třepotal dál ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 6. týden
Tento týden bude vědomostní kvíz na téma "Názvy států". Tak schválně, jak na tom jste v zeměpise?
AKTUÁLNÍ ANKETA