Obyčejný kapesník, řeklo by se
Všechny fotografie: Věra Ježková

Obyčejný kapesník, řeklo by se

13. 5. 2024

Taky považujete kapesník za samozřejmost, stejně jako já? Aby ne. Jistě není důvod se nad ním nějak zvlášť zamýšlet. A přesto jsem to udělala.

domácnost glosa životní styl
Hodnocení:
(4.9 b. / 34 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Hojně používám papírové kapesníky, ale vždy musím mít u sebe i látkový. Ale koupit dnes hezký látkový kapesník, který by nebyl jak z plechu je docela problém. Věrko, zajímavý článek, dobře napsaný, Ty to prostě umíš.
Jitka Hašková
Zajímavý článek, díky. Já používám stále látkové kapesníky. V mládí jsme s mamkou byly zvyklé nechat si vyšít monogram na kapesníky. Ještě nějaké mám. měly jsme s mamkou stejný monogram. Papírové kapesníky mi vadí, šimrají mě v nose.
Vladislava Dejmková
Látkové kapesníky mám docela ráda, ale papírové mohu také. V minulém stoleti se kapesníky vyráběly v závodech Milety ve vychodnich Čechách, osobně jsem poznala provoz v Miletě v Hoŕicích, byla jsem tam na praxi.
Irena Mertová
Hezký nápaditý článek. Nedám dopustit na látkové kapesníky, ráda je i vybírám a kupuji a dávám i dceři jako dárky. Žehlení kapesníků mi nevadí. Papírové mám jen do rezervy.
Věra Ježková
Děkuji vám za hezké komentáře a hodnocení.
Libuše Heulerová
Já to mám jak Zuzka, raději mám ty látkové a při velké rýmě používám látkovou dětskou plenu. Díky za zajímavou historii o kapesníku.
Zuzana Pivcová
Papírové kapesníčky mohu použít, pokud nemám rýmu, tak na jedno smrknutí. Při rýmě jsem měla vždy látkové kapesníky a při velké rýmě, zvlášť doma na noc, jsem měla uchystané velké hadry, kterými jsem si při spánku na boku podkládala obličej. Bývaly to hrozné rýmy. Díky za zajímavý příspěvek. Historie různých předmětů mě vždy zajímá.
Anna Potůčková
Hezký článek o kapesnících. Pamatuji si, jak jsme jako malé děti mnohdy našly kapesníček někde v trávě či na chodníku a chtěly jej zvednout a vzít si jej. Maminka však nedovolila, a vůbec se tomu dnes už nedivím.
Daniela Řeřichová
Mám to stejně jako Blanka, používám papírové i látkové. Ty vyšívané z titulní fotky mám také. V některých zemích je opravdu smrkání nezdvořilé. Zažila jsem to v Jižní Koreji - dilema, jak si utřít nos a neurazit.
Blanka Lazarová
Tak to já musím mít neustále u sebe oboje, papírové i látkové. A přiznám se, že je mi příjemnější pořád ten látkový. Pěkný, zajímavý článek. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%