Alespoň jednou za život stanout na vrcholu Bezdězu
Všechny fotografie: Jana Vargová

Alespoň jednou za život stanout na vrcholu Bezdězu

8. 5. 2024

Byl pozdní večer - první máj, večerní máj, byl lásky čas... Ano, bylo prvního května, a my jsme si vyjeli na výlet do kraje autora této lyrickoepické skladby, do kraje Karla Hynka Máchy.

cestování hrady a zámky Tip na výlet
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5.2 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Jsou tomu čtyři roky, co jsem se má Bezděz vyšplhala po vlastních nohách. Hezký článek.
Soňa Prachfeldová
Hezký výlet. Bezděz jsem ještě nezdolala.
Zuzana Pivcová
Děkuji, na Bezdězu jsem byla jen jednou, a to ještě mimo sezónu, takže hrad byl opuštěný, navíc je to už téměř 40 let. Ale výlet to byl také pěkný. Je to moc hezká krajina.
Anna Potůčková
Když už jsem tam nebyla, tak jsem vzala za vděk tento hezký článek. Určitě je tam hezky, ale myslím si, že tam má noha už v mém věku a ne zcela zdravých nohou už nevkročí.
Alena Vávrová
Děkuji za článek a věřím, že se najde několik odvážných turistů - milovníků dalekých výhledů do kraje a taky milovníků historie a na můj milovný hrad Bezděz se vydají. Bezděz na mne tady v mé domovině vykukuje každou chvíli a byla jsem na něm mnohokrát, jednou dokonce i na Bezdězu Malém a na tom Velkém naposledy se synem a vnoučkem před 5 lety, také v 70. Sestup po těch vyhlazených plotnách je, pravda, místy o zlomkrk. To, jestli personál chodí v sezóně na hrad denně pěšky, je dobrá otázka, taky by mě to zajímalo.
Irena Mertová
Hezký článek:-)
Eva Mužíková
Ve vesničce Bezděz, kousek pod úpatím strmého kopce jsem žila po maturitě tři roky. Krásná krajina a krásné vzpomínky. Jo mláďí.
Věra Ježková
Na vrcholu Bezdězu jsem stanula v rámci branného kurzu na fakultě, který se konal ve Starých Splavech. Nahoru jsme vytlačili kola. Poté, co jsme se se rozhlédli po kraji, jsme si užili krásný sešup. Byl to jeden z mých nejhezčích zážitků na kole. (Další parádní byl z Ondřejova do Chocerad.)
Naděžda Špásová
Na Bezdězu jsme byli s dětmi, už je to strašně dávno. Jezdili jsme do St. Splavu na podnik. dovolenou. Teď tam jezdíme na houby a vždycky ho z dálky pozdravím.
Jan Zelenka
Krásné fotky. Kdysi, už hodně dávno, jsme se ženou na Bezdězu byli. V Doksech jsme si platili letní byt.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%