Všechny fotografie: Poskytnuty z archivu Věry Ježkové
Fotografie vypráví: Maminka v domově pro seniory
25. 4. 2024Maminka trpěla několik let Parkinsonovou chorobou. Když už bylo jasné, že nemůže být sama doma ani s pomocí pečovatelky, rozhodla se využít nabídku na umístění v Domově pro seniory Háje. Jedno oddělení je zde určeno speciálně pro parkinsoniky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
26.4.2024 14:53
Podívala jsem se, přečetla,ale nechtěla bych být v žádném domově,ani ústavu,raději bych umřela doma. Vždy mi naskočí na mysl záludnosti : nějaký režim dodržovat,jíst,co mi dají, nechat si líbit péči od někoho nesympatického....Byla jsem vždy individualista, vadilo mi dělat nějaké nesmyslné úkony jen proto,že se to mělo či muselo dělat. Tak snad mi bud přáno být ve svém a prožít si dny po svém.
Věra Ježková
26.4.2024 07:02
Děkuji ještě jednou. Tolik hezkých reakcí jsem skutečně nečekala, natož tak velký počet přečtení.
Zdenka Jírová
26.4.2024 00:26
Líbí se mi, že jste tak hezky popsala Domov pro seniory. Je hezké, že existuje domov, kde se se starými lidmi zachází slušně a kde se mohou cítit dobře. Málokdy se o domovech píše tak hezky.
Elena Valeriánová
25.4.2024 20:27
Věrko, hezky napsané slova uznání. Myslím, že maminka si poslední roky život užila, jak nejlépe se dalo. Velkou zásluhu na tom mají pracovníci Domova pro seniory Háje, měli by si tento pěkný citlivý článek přečíst.
Zuzana Pivcová
25.4.2024 19:25
Moc hezké, citlivé a věrohodné vylíčení poslední etapy života Tvé maminky. Kolem tohoto domova jsem občas jezdila. I můj byt na Chodově je v bezprostřední blízkosti Domova pro seniory. Člověka napadlo: Jak budu žít já, bude někdo, kdo za mnou přijde?
Naděžda Špásová
25.4.2024 17:35
Věrko, napsala jsi to moc hezky. Nevím, jak skončím, všichni nějak skončíme. Mám ráda soukromí, nevím a zatím ani nechci vědět, jak dopadnu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA