Úvodní foto: Jan Zelenka, ilustrace v textu: Pixabay
Jak jsme kdysi chodívali do kina
16. 4. 2024Nelahozeveská náves nebyla jen obyčejnou venkovskou návsí. Bylo to frekventované, společenské centrum vesnice, se dvěma lavičkami pod zámkem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
16.4.2024 17:00
Do kina jsme chodili i 2x za neděli. Ráda jsem měla i letní kina, ta bývala plná, když se třeba promítali filmy o Vinetuovi nebo Belmondo a Angelika.
Lenka Kočandrlová
16.4.2024 15:13
Joo,kde jsou ty časy....Chodila jsem se sourozenci obvykle v neděli od 10 hod do kina Praha na pohádky za 1 Kčs. Později s různými hochy na všelijaké filmy,klidně 2x za týden,neb cena lístku byla okolo 5 - 6 Kčs.Do Letního kina,o Karlovarském festivalu - lístky jsme dostali zdarma ,rozdávalo se to v zaměstnáních. Dnes už nechodím do kina, nebydlím ve městě, hrajou převážně jen USA filmy a vstupné jistě není malé. K tomu je nešvar jídla a pití a mobilování, nestojím o vyrušování. Podívám se na zajímavý film doma v TV nebo na PC.
Daniela Řeřichová
16.4.2024 13:29
Pane Zelenko, Váš hezký článek ve mně evokoval vzpomínky na mé první setkávání s biografem.
Babička v Chomutově, kam jsme jezdili na prázdniny, pracovala jako uvaděčka v kině OKO. Občas nás propašovala na nepřístupné filmy, ale abychom nedošli k mravní úhoně, čekala skrytá ve tmě a zezadu nám zakrývala oči při milostných nebo válečných scénách. A já jsem pak měla mezery při zkouškách na FAMU. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA