Ilustrační foto: Pexels
Právo na eutanázii by měl mít každý trpící
15. 4. 2024Centrum pro výzkum veřejného mínění provádí pravidelná šetření na názory Čechů k prostituci, potratům a také eutanázii. Od roku 2007 se zvýšila podpora uzákonění eutanázie z 66 na 73 procent v roce 2023.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie P.
15.4.2024 15:24
V ČR (korupční prostředí) by se neměla zavádět eutanázie, která je zneužitelná, ale asistovaná sebevražda. Pacient musí být při vědomí, se zdravou myslí a schopen si podat s asistencí jed. Sám o sobě rozhodnout. I za cenu úhrady služby jako ve Švýcarsku, jen levněji.
Pavlína Vavříková
15.4.2024 15:04
Jsem pro eutanázii. Kdybych byla v situaci podobné jako v uvedeném příběhu, také bych byla raději pro rychlý konec, než to utrpení.
Elena Valeriánová
15.4.2024 14:27
Všechno se dá zneužít, zvlášť když se nedodržují daná pravidla, která jsou jen pro ty poctivé hlupáky. Protože Ti, co je nectí jsou moudrost sama a tak trochu nade všemi a nade vším. A souhlasím s moudrým názorem JŠ.
Eva Mužíková
15.4.2024 14:05
Ivano, přeji Ti, aby Teba a Tvou rodinu žádné zdravotní utrpeni nepotkalo. Zvířátko je živý tvor a já jsem na sebe pyšná, že jsem několikrát dokázala využit možnosti jejich uspáni. A to bez jakéhokoliv zneužití. A proč nesrovnávat, bolest zvířátka také může být krutá, tak jako u člověka. A ta slova o dání a brání života, to jsou zase jen omýlaná slova.
Jana Šenbergerová
15.4.2024 13:42
No, v době, kdy někteří "vyvolení" provádějí "nedobrovolnou eutanazii" lidí v masovém měřítku mi zneužitelnost té dobrovolné přijde jako velmi malicherný důvod. Nejsem věřící, ale jsem pro milosrdenství.
Danka Rotyková
15.4.2024 13:15
Jsem pro eutanazii. Nemohu souhlasit s tím, aby lidé trpěli podobně jako paní, o které jsem si nyní přečetla. Neumím si představit, že bych takhle živořila, a to s bolestí.
Jarmila Komberec Jakubcová
15.4.2024 11:57
Musela jsem nechat poslat do kočičího nebe milovaného kocourka Piškota. Domů jsem pozvala veter.lékaře, a kocourek dostal dvě injekce. Odešel v našem náručí bez bolesti. Bylo to moc smutné, ale netrápil se bolestmi a všichni koho měl rád byli s ním.Tak by měli odcházet i lidé, kteří už jsou na pokraji života, důstojně se svými nejbližšími. Co už umíme zvládnout u zvířátek, měli bychom zvládnout i u sebe.
Elena Valeriánová
15.4.2024 10:32
Nechtěla bych žít "za každou cenu" , nechtěla bych prožít zbytek života v ukrutných bolestech, ponížení a ztrátě důstojnosti. Nechtěla bych, aby můj neléčitelný stav postihl celou moji rodinu. Vědomí, že mi nemůžou pomoc, by je ničilo. Odejít důstojně je dobré řešení. Skončit utrpení člověku a být milosrdný k němu i jeho rodině.
Marie Ženatová
15.4.2024 10:22
Vím už moc dlouho, co je to občasná nesnesitelná bolest a proto se všemi trpícími velmi soucítím. A i když jsem věřící, tak v této diskuzi velmi oceňuji všechny vaše rozumné názory - nejvíc paní Aničky P. /příspěvek 9,32.../
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA