Ilustrační foto: Freepik
Martina (56 let): Po smrti otce od nás máma očekává neustálou pozornost
11. 4. 2024Vždy jsem obdivovala mámu a tátu, jak hezký vztah spolu měli. Opravdu se milovali, respektovali, neudělali krok jeden bez druhého. Bohužel, po smrti tatínka se to ukázalo být jako problém.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
11.4.2024 13:06
Nejste sobecká ani nevděčná. Sobecká je spíše Vaše maminka, ale dá se to i pochopit. S manželem byli jak siamská dvojčata a teď ji to dvojče prostě chybí. Ale nemůže si nárokovat Vás a celou rodinu. Nedivím se vnoučatům, že už mají babičky dost. Je to zapeklitá situace. Ale jedině Vy ji můžete rozetnout. Vysvětlete ji, že takhle to dál nepůjde. Máte svůj život, své potřeby, stejně tak i celá vaše rodina. Na chalupu pojedete, když budete mít čas a chuť a pěkně si to tam i s maminkou užijete. Nenechte si udělat ze života galeje. Já bych ji koupila nějaký pobyt - lázně, ideální řešení. Ať zjistí, že život není jen stýskání. Přeji Vám hodně sil.
Ladislav Strnad
11.4.2024 12:28
EDIT: K předchozímu příspěvku - oba chodíme do práce, každej s jiným kalendářem nočních dvanáctek, takže netrpíme ponorkovou nemocí a odpočineme si od sebe navzájem.
Ladislav Strnad
11.4.2024 12:25
Jj, přesně vidím tchyňu :-) :-) :-) Ale za těch dvanáct let, co jsem se svou čtvrtou manželkou už jsem ji trochu vychoval :-) Manželka už taky nemůže na nohy a její matinka ji vnímala jako služku, která musí podřídit svůj život péči o ni. Všestrannou. Babča nemnůže moc chodit, to je fakt, ale je naprosto soběstačná na těch pětatřiceti metrech čtverečních svého bytu. Dál už nedojde. Takže co deset dní velkej nákup, třikrát do roka "výlet" přes celé město ke dvornímu ranhojiči atd. Život se nám sice snaží organizovat pořád, ale já dělám firewall. Manželka už byla kolikrát nešťastná a utahaná z nápadů své maminky, a ta se k ní občas chovala dost nepříjemně. Tak jsem se jednou ozval a zabrzdil ji. Velice razantně. Od té doby se to zlepšilo, babča mně respektuje a má mně ráda. Platím jí telefon, takže může vykecávat s kamarádkama, vloni jsem jí koupil noťas a udělal internetové připojení, takže se vyblbne na xichtoknize, přečte si zprávy, drbe s kamarádkama v messengeru :-) :-) :-) Babce je 85, mně 68 a mám mladou manželku - 60 let.
Olga Škopánová
11.4.2024 12:23
Co by se stalo, kdyby paní dala matce rozpis třeba na příští půl rok, které víkendy budou trávit s ní na chalupě a které sami doma?
Eva Kopecká
11.4.2024 11:46
Jestli je autorce příspěvku 56 let, to její mamince teď bude necelých 80. Zda se, že maminka je takový rodinný diktátor a usurpátor. Není to žádná chudinka. Když dokáže komandovat celou rodinu, má dost prostoru i na to, aby dala do kupy sama sebe. A poručila si, že tohle ano a tohle ne. Maminka si neuvědomuje, že jednou na tom bude ještě hůř. Že si třeba nedojde ani sama nakoupit a většinu času bude trávit ve svém bytě. Co bude vyvádět pak? Vyžadovat, aby tam pořád někdo s ní byl? To, že neumí čtyři roky po odchodu partnera být o víkendu sama, je u mě normální vydírání. Není fér vůči rodině dcery, že po nich pořád něco chce. Jednou můžou bouchnout saze, zeť si postaví hlavu a řekne, buď normální manželství,nebo konec a bude vymalováno. Obvykle to tak bývá, že staří, kteří mladým zasahují do života a organizují jim ho v době , kdy jsou ještě relativně silní, zůstanou úplně sami v době, kdy by ty mladé ve stáří a nemoci opravdu potřebovali. A byli by vděční za půlhodinovou návštěvu s nákupem dvakrát v týdnu. Bohužel pak už nejsou lidi, protože mladí jsou rozvedení nebo mají starých tak plné zuby, že jediné, v čem jsou ochotni pomoci, je donesení formuláře se žádostí o umístění do domova důchodců. Společnost samozřejmě odsuzuje děti, které se na staré rodiče vykašlali, ale nikdo nevidí a neuzná to, co tomu předcházelo...
Helena Záchová
11.4.2024 09:05
Znám takové lidi. Problém je v tom, že nemají žádné své přátele, s kterými by se mohli scházet a užívat života. Třeba by pomohlo koupit jí jako dárek k narozeninám nějaký pobyt v lázních nebo zájezd?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA