FOTO: Marie Magdalena Klosová
Neveselé "veselé" Velikonoce
1. 4. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
10.4.2024 20:35
Děkuji vám, moje zpřízněné dušičky. Nejsmutnější na tom je, že člověk jako my se už těžko dožije dospělosti těch "nově vysazených" mm
Zdenka Jírová
6.4.2024 01:22
Soucítím s vámi. Také nemám ráda zbytečné plenění zeleně. Bohužel, právě takový zážitek jsem měla před Velikonocemi u nás ve městě v jedné z ulic. Šla jsem po chodníku, který byl lemován vzrostlými stromy a okrasnými keři. Právě krásně kvetly zlaté deště, když mě zarazil nepříjemný zvuk. U chodníku stál jakýsi pojízdný štěpkovač a dělníci do něj ládovali ty kvetoucí keře. Pak jsem objevila několik pařezů po mnohaletých stromech. Nevydržela jsem a volala na městský úřad. Paní z odboru zeleně města vůbec nevěděla, že se něco takového děje a odbyla mě, ať si zavolám na krajský úřad. Udělala jsem to. Prý se tam bude kopat nová kanalizace , tak všechno zelené musí pryč. Prý tam pak vysadí nové. Kdy, neříkala. Jsem z toho smutná, jak málo si vážíme přírody i tam, kde je jí málo, to jsou města. Věřím, že vám je smutno. Mně také.
Jana Šenbergerová
4.4.2024 23:37
Mařinko, je mi to líto, že vám připravili smutný vstup do jara. Já většinou obrečím každý strom v dosahu svého dohledu. Vůbec nechápu, proč musíme tak zběsile potlačovat zeleň právě v době, kdy přicházíme o spoustu lesů a letní vedra mohou bez překážek vysušovat krajinu.
Marie Magdalena Klosová
3.4.2024 17:08
Děkuji všem za morální podporu. Ačkoliv jsem si to nemyslela, docela hrubě se mě tato ztráta dotkla. mm
Jana Kollinová
2.4.2024 12:00
Poeticky laděný úvod článku je nevesele ukončen pahýly útlých kmínků. Za rok, za dva možná nebude pohled na ně tak smutný.
Jana Jurečková
2.4.2024 09:10
Loni nám přišel doporučený dopis, že musíme na pozemku za hřištěm zlikvidovat větve stromů, které jsou v blízkosti drátů vysokého napětí. Manžel, ale zjistil, že stromy nerostou na naší parcele, ale na vedlejší. Tak jim také odpověděl. Ve finále přijela četa s plošinou a větve odstranili sami. Odkazovali na nějaký zákon, takže s tím nic neuděláme. Ale máte pravdu, je to smutný pohled.
Včera odpoledne jsem to nemohla už doma vydržet, sedla na elektrokolo a jela do přírody. Jenže větr byl příšerný. Dohnal mě všude, a tak jsem asi po hodině vše vzdala a jela domů....
Zuzana Pivcová
1.4.2024 19:55
Je to smutné, jak odjakživa musela většinou ustoupit příroda. Nevnímám to jako pokrok.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA