Naletět kybernetickým šmejdům je snadné, jejich podvodné praktiky jsou stále rafinovanější
Ilustrační foto: Pixabay

Naletět kybernetickým šmejdům je snadné, jejich podvodné praktiky jsou stále rafinovanější

19. 3. 2024

Obáváte se o své vydělané a naspořené peníze, aby nepadly do rukou podvodníků? Připadá vám dnešní svět nepřehledný a plný nástrah a hrozeb tak, že se snad ani nejde spolehlivě ochránit? Bojíte se otevřít e-mail, zprávu, zaplatit kartou, zadat příkaz, platit přes platební brány?

peníze šmejdi zloději
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.7 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Znovu jsem si článek přečetla, dobrých rad není nikdy dost. Odkaz na něj bych ráda předala seniorům v našem DPS. Nedávno si jedna paní objednala " žázračný" lék na zbaveni červů z těla, druhà se nechala zlákat popisováním zhubnutí herečky a také si tablety objednala.... Vše bez efektu, jen vyhozené peníze. Zkrátka někteří lidé jsou nepoučitelní.
Lenka Kočandrlová
Často jsou teď články o hlupácích,co skočili na špek podvodníkům a dali jim všanc svoje peníze, dokonce si ještě pro ně půjčili ...Hlava mi nebere,že může být někdo tak hloupý a nechá se nachytat ! Já na jakékoliv cizí volání na mobil hned říkám,že nic nechci a típnu to. Natož abych sedala na lep . Obvykle se chytí tací,co si o sobě myslí,že jsou chytří,ale nejsou. Chtěli by víc než mají a jen vidina jakýchsi nerálných úroků jim zatemní mozek.Pro mě - dobře jim tak.Chtěli příliš - a nemají nic.
Alena Tollarová
Děkuji za tento poučný článek. Je sice na webu pro seniory, ale přečíst by si ho povinně měli všichni. Tedy nejen si ho přečíst, ale hlavně se také radami řídit. Osvěty není nikdy dost. Bohužel stále dokola čteme, jak někdo sedl na lep. Také mi neustále chodí žádostí o přátelství nebo oznámení o různých výhrách, naštěstí je okamžitě mažu. Ale dovedu si představit, že osamělá duše přátelství potvrdí a věří, že ji čeká štěstí ...
Vladislava Dejmková
Konečně článek, který jen nehrozí, ale vysvětluje.
Anna Potůčková
Kdo má účet na FB, tak snad už každý dostal nespočet nabídek na potvrzení přátelství. Všechny mažu a nepotvrzuji. Ale najdou se zcela jistě tací, kteří potvrdí a pak se diví následkům.
Libuše Křapová
Těch podvodů je opravdu hodně. I mne už hodně cizinců požádalo o přátelství, muži i ženy. Několikrát se mi stalo i to, že jeden a ten samý muž na fotce žádal o přátelství pod jiným jménem a profilem :-) vždycky tyhle žádosti mažu. V současnosti mám zahlcený Spam v mailu. Kolik já už "mohla" mít doma vrtaček z Baumaxu, telefonů různých značek, dědictví po bohatých nemocných vdov, peněz vložených do zaručených fondů nesoucích vysoké úroky a podobně!
Eva Mužíková
Diky za tento opravdu poučný článek. Člověk žasne na co ti podvodníci nepřijdou a nad naivitou a nepoučitelností lidí. Zrovna moje sousedka podlehla nedávno doporučení " známé osobnosti" na internetu a nyní se diví.
Elena Valeriánová
pardon: Mě... :-(
Elena Valeriánová
Mně překvapila v sobotu kamarádka - vdova, když mi řekla, že si občas s někým píše a teď už docela dlouho s nějakým cizincem, který má české kořeny a jeho dědeček, který právě zemřel, si přál, aby se do staré vlasti jel podívat. Ale zatím nemá na dalekou cestu prostředky. Na moji otázku, jestli píše česky, tak prý ne, že pomocí internetového překladače a tak je to takové kostrbaté. Ale, že to s ním asi ukončí, prý se jí to zdá takové divné. Našel si ji na FC a požádal ji o přátelství. Příběh jak z učebnice.
Jana Petlachová
Díky za článek. Sice se to všude pořád píše kolem dokola, ale pořád to zřejmě není dost. Zrovna dneska jsem četla, že mladá žena poslala "příteli" víc než milion a ještě se kvůli tomu zadlužila.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%