Německá okupační vojska před Obecním domem v Praze 15. března 1939. FOTO: ČTK
15. březen 1939. Vzpomeňme smutného období
14. 3. 2024Toho dne zahájila německá vojska okupaci zbytku Československa a začalo jedno z nejtemnějších období našich dějin. Vždyť podle německých plánů bychom tu dnes už nebyli.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Zajícová
16.3.2024 18:47
Mám moc ráda tvoje články o historii, škoda, že naše učitelka dějepisu neuměla tak vyprávět jako ty.
Jiří Dostal
16.3.2024 10:25
:-) Narodil jsem se v březnu třináct let a pár dní po německém zabrání P B und M, máti po letech zmínila, že mě porodila do stejně ošklivého dne, když mi bylo padesát, doplnila tu vzpomínku jakoby smířeně "pořád je to tady jakýsi protektorát", ale ... jsem optimista! :-)
Zuzana Pivcová
15.3.2024 12:55
Tato kapitola našich dějin je mi díky někdejší práci sice známá, ale i tak jsem si Váš přehledný příspěvek ráda přečetla. Je možné, že ho budou někteří kvůli úplnému závěru kritizovat jako poplatný dnešní době, ale plně se stavím za Vámi uvedené informace. Nebýt mé práce s dokumentací v archivu, tak bych skutečně nevěděl o odbojové Obraně národa, tvořené především někdejšími prvorepublikovými důstojníky, a o gen. Eliášovi. Právě tak o roli protektorátního prezidenta Dr. Háchy a o německých vedoucích představitelích okupační mocnosti. Děkuji Vám.
Jana Vargová
15.3.2024 08:55
Velmi děkuji za připomenutí. Jsem zvědavá, kolik času tomuto tématu bude věnovat Česká televize.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA