Povídání s architektem Pavlem Šmelhausem o Kostele Krista Spasitele s komunitním centrem na Barrandově
FOTO: Poskytlo apha 2020

Povídání s architektem Pavlem Šmelhausem o Kostele Krista Spasitele s komunitním centrem na Barrandově

11. 3. 2024

Kostel. Většina z nás si představí baroko, andělíčky, tmavé barvy, přítmí a chlad. Těmto našim zažitým představám se naprosto vymyká Kostel Krista Spasitele na Barrandově. Projekt připravili architekti Jakub Žiška a Pavel Šmelhaus.

architektura kostely Soutěž - zima 2024
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Děkuji za povzbudivé komentáře.
Helena Štěpánková
Obdivuji, jak dokážete perfektně zpracovat téma formou rozhovoru a využít fotodokumentaci. Díky za vaši práci, výsledek je velmi zajímavý.
Vladislava Dejmková
Velmi zajímavé, překvapilo mě, že se i v této době dá postavit kostel. A že to bude současně komunitní centrum. Moderní, i když ne tak mladý kostel sv. Ambrože mám za rohem a občas si tam zajdu posedět, kvůli té neobvyklé atmosféře.
Zdenka Jírová
Stavět kostel v současné době je opravdu zvláštnost, ale myslím, že se povedl. Fotografie jsou velmi pěkné a výstižné. Je to moderní styl a líbí se mi. Také popis je velmi dobrý. Děkuji za prohlídku.
Jan Zelenka
Paní Velková, máte perfektně zpracované a zajímavé články. Máte můj obdiv.
Zuzana Pivcová
Aleno, to je vysoce zajímavý a neuvěřitelně pracný článek. Možná by Vás podobně zaujalo i komunitní centrum na Hájích.
Marie Seitlová
Krásně zpracovaný článek o novém kostelu. Je to moc zajímavé dílo a fotky vše krásně ukazují. Chtěla bych ho někdy navštívit.
Naděžda Špásová
Kostely navštěvuji jen kvůli focení. Vidíš, tohle na Barrandově nebylo, když jsem tam v sedmdesátkách pracovala. Vypadá to krásně.
Elena Valeriánová
Mám ráda baroko a barokní kostely, ale tento kostel je krásný. Světlo tam musí být úchvatné. Přiznám se, že bych se sem ráda šla podívat. Moc pěkný článek.
Jana Vargová
Hezký článek o zajímavé stavbě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%