FOTO: Poskytlo apha 2020
Povídání s architektem Pavlem Šmelhausem o Kostele Krista Spasitele s komunitním centrem na Barrandově
11. 3. 2024Kostel. Většina z nás si představí baroko, andělíčky, tmavé barvy, přítmí a chlad. Těmto našim zažitým představám se naprosto vymyká Kostel Krista Spasitele na Barrandově. Projekt připravili architekti Jakub Žiška a Pavel Šmelhaus.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Štěpánková
12.3.2024 09:38
Obdivuji, jak dokážete perfektně zpracovat téma formou rozhovoru a využít fotodokumentaci. Díky za vaši práci, výsledek je velmi zajímavý.
Vladislava Dejmková
12.3.2024 07:38
Velmi zajímavé, překvapilo mě, že se i v této době dá postavit kostel. A že to bude současně komunitní centrum. Moderní, i když ne tak mladý kostel sv. Ambrože mám za rohem a občas si tam zajdu posedět, kvůli té neobvyklé atmosféře.
Zdenka Jírová
12.3.2024 01:08
Stavět kostel v současné době je opravdu zvláštnost, ale myslím, že se povedl. Fotografie jsou velmi pěkné a výstižné. Je to moderní styl a líbí se mi. Také popis je velmi dobrý. Děkuji za prohlídku.
Jan Zelenka
11.3.2024 22:52
Paní Velková, máte perfektně zpracované a zajímavé články. Máte můj obdiv.
Zuzana Pivcová
11.3.2024 20:25
Aleno, to je vysoce zajímavý a neuvěřitelně pracný článek. Možná by Vás podobně zaujalo i komunitní centrum na Hájích.
Marie Seitlová
11.3.2024 17:06
Krásně zpracovaný článek o novém kostelu. Je to moc zajímavé dílo a fotky vše krásně ukazují. Chtěla bych ho někdy navštívit.
Naděžda Špásová
11.3.2024 14:55
Kostely navštěvuji jen kvůli focení. Vidíš, tohle na Barrandově nebylo, když jsem tam v sedmdesátkách pracovala. Vypadá to krásně.
Elena Valeriánová
11.3.2024 12:10
Mám ráda baroko a barokní kostely, ale tento kostel je krásný. Světlo tam musí být úchvatné. Přiznám se, že bych se sem ráda šla podívat. Moc pěkný článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA