Mrija by mohla létat do roku 2050, říkal Dmytro Antonov, pilot největšího letadla světa, dva měsíce před zničením
Foto z archivu kapitána Antonova zveřejněno s jeho souhlasem

Mrija by mohla létat do roku 2050, říkal Dmytro Antonov, pilot největšího letadla světa, dva měsíce před zničením

5. 3. 2024

Povídali jsme si v prosinci 2021, tj. pouhé dva měsíce před zničením majestátního letounu AN 225 Mrija. Netušili jsme, jaká zvěrstva se záhy na jeho mateřské základně v Hostomelu u Kyjeva a po celé Ukrajině budou dít.

letadlo rozhovor Soutěž - zima 2024 Zpovídání
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Děkuji za velmi zajímavý článek. :-)
Alena Vávrová
Věrko, díky. Letectví je moje hobby. Zničení Mrije bylo skutečně zvěrstvo.
Marie Měchurová
Děkuju moc za zajímavý rozhovor, který mě vrátil do mladých let. Mám k tomuto tématu blízko, pracovala jsem 17 let u ŘLP na letišti v Holešově. K nám létaly jen AN2 tzv. "Andule". Měla jsem možnost s takovou letět. Ztráta jediného exempláře AN 225 je ztráta nenahraditelná. Válka je hrozná věc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

20%