Všechny fotografie: Marie Měchurová
Odkaz Jana Santiniho Blažeje Aichela
6. 3. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
27.3.2024 15:36
Mám ráda Santiniho, kláštery, kostely a baroko. Takže děkuji. mm
Helena Přibilová
7.3.2024 22:42
V Kladrubech jsem byla před několika lety, ale právě tam probíhala rekonstrukce, takže jsem se dovnitř nepodívala. Děkuji za hezkou fotodokumentaci, která mě inspiruje k opětovnému navštívení této úžasné památky.
Alena Vávrová
7.3.2024 20:39
Mám to jako Martina. Kladrubský klášter i Stříbro znám jen virtuálně. Je to nádhera, jaké skvosty u nás máme.
Alena Tollarová
6.3.2024 19:46
Byla jsem, na hvězdě stála, Zuzka mě přitom vyfotila :) Dolní Ročov mám v hledáčku ...
Martina Růžičková
6.3.2024 19:39
Santiniho stavby také moc obdivuji. Kladrubský klášter jsem bohužel neměla příležitost navštívit. Ani Stříbro neznám. S o to větším nadšením jsem si přečetla článek a hlavně prohlédla bezvadné fotky. Děkuji :-)
Daniela Řeřichová
6.3.2024 19:12
Maruško, parádní fotky. K bohatému Santinimu dědictví u nás patří i klášterní kostel v Dolním Ročově, k němu mám vztah díky synovi.
Naděžda Špásová
6.3.2024 16:38
Santiniho stavby se mi taky moc líbí, určitě jsem nějaké osobně viděla, paměť neslouží, ale Zelenou Horu si pamatuji. Kousek za Žďár n/S jsme jezdili 13 let na dovolenou.
Elena Valeriánová
6.3.2024 13:18
Tento semestr probíráme Santiniho na VU3V, moc krásné téma o krátkém, ale činorodém životě tohoto architekta. Klášterní kostel Nanebevzetí P. Marie, sv. Wolfganga a sv. Benedikta (jak je celý název) musí opravdu úžasný, jak je vidět na Tvých fotkách. Byli to umělci v pravém slova smyslu. Jen kdybychom si uměli jejich práce a odkazu více vážit. Památky chátrají a mnohdy se zachraňují v hodině dvanácté.
Marie Seitlová
6.3.2024 12:44
Pěkný článek o moc pěkném klášteře. Před pár lety jsem tam byla a moc se mi líbil. Je to opravdu skvost. Máš krásné fotky, diky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA