Všechny fotografie: archiv Jana Zelenky
O mé knihovně
25. 2. 2024Když řeknu, že mám rád pořádek, mnozí mí přátelé tomu nebudou věřit a udělají na mne raději známý, zpochybňující pohyb dvěma prsty.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
27.2.2024 17:14
Honzo, jsi prostě zásadový, nerad měniš své pořádky. Mám to podobně a když něco hledám konkrétního, nenajdu. Jako třeba Malého prince, vnučka ho měla číst, no nenašla jsem ho. A hlavně , že se máme s knihami rádi.
Jiří Dostal
27.2.2024 07:07
:-) Tak takhle to mám taky, akorát zdi mé cely jsou stroze prázdné a vybranou literaturu střeží přiheftnutý mlýnek na maso :-)
Jitka Hašková
26.2.2024 10:26
Hezky napsáno. Před asi 25 lety jsem vytřídila knihovnu, do několika velkých beden jsem dala nechtěné knihy, které pak jeden kamarád odvezl někam do domova důchodců. Také nerada uklízím, v tom mi pomáhá dávat věci na svá místa, mám pak míň uklízení. Budu muset zase nějaké knihy vyřadit a odnést do knihovny, tam na to mají krabici. Snažím se knihy nekupovat a raději si je půjčovat v knihovně.
Alena Velková
26.2.2024 10:09
Já si vždycky, při pokusech uspořádat knihovnu, zoufám a přeju si, aby nakladatelé k nám byli ohleduplnější a všechny knihy měly stejný formát. Svoje knihy třídím podle žánru, ale občas stejně vytvářím chaos :-)
Ludmila Černá
25.2.2024 21:40
Honzo, hezky jsi to napsal. Tenhle problém máme asi všichni. Já to mám jednodušší, moc naučných knih nemám. Pokud se ke mně dostane knížka, o které vím, že už ji víckrát číst nebudu, pošlu ji prostě dál. Horší je to s manželem, ten se knížek nevzdává.
Anna Potůčková
25.2.2024 17:33
Jendo myslím že v domácí knihovně už ani lepší pořádek být nemůže. Já mám knihy poskládané po různu ve skřínkách a je mě líto se některých knih zbavit. Spoustu jsem jich vyhrála. Až tu nebudu dcery se aspon nebudou nějaký čas nudit :-)
Věra Ježková
25.2.2024 16:40
Jendo, tvoje knihovna je moc hezká. Není důvod, abys ji nějak uspořádával. Důležité je, že se v ní vyznáš. Já mám knížky ve své knihovně uspořádány tematicky a podle oblíbenosti.
Naděžda Špásová
25.2.2024 15:27
Jendo, máš hezkou knihovnu, kdybys viděl ty dvě naše. Tak ať dobře slouží.
Hana Řezáčová
25.2.2024 15:09
Hezké zamyšlení a hezká knihovna - lepší pořádek není třeba :-) - Teď jsem dočetla knihu rozhovorů s brněnským muzikologem Milošem Štědroněm moc zajímavé čtení, ale píšu to sem proto, že se zmínil, že má knihovnu - 16 tisíc svazků! Čert ví, jaký on má systém ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA