Všechny fotografie: Oldřich Čepelka
Kde jsme byli v tom požehnaném kraji?
9. 2. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
11.2.2024 21:31
Taky to tady znám a mám ráda a pravidelně se vracím. Už mě lednicko-valtickým areálem vezli koníčci i loďka. Procházky v zahradách jsou nádherné od jara do podzimu. Kdo jezdí na kole, užije si to. A každý si tady všude kolem užije vynikajících vín. Kdo zde nebyl, má co napravovat. Italsky působivé jsou i Valtice a Mikulov. DOPORUČUJI !!! mm
František Matoušek
10.2.2024 15:28
Odpověď je jediná. Zámek Lednice. Lednické panství získali na přelomu 13. a 14. století Lichtenštejnové a patřilo jim bezmála 700 let.
Zdenka Jírová
10.2.2024 00:07
Uhádla jsem asi správně, že je to zámek Lednice. Je krásný, krásná je i zahrada s Janovým hradem a s mina pro prokázanou kolaboraci s Němciretem a soustavou vodních ploch. Jen bych vás chtěla poopravit co se týká bývalých majitelů, pánům von Lichtenstein. Jejich majetek jim byl státem právem zkonfiskován v roce 1945 pro prokázanou kolaboraci s nacisty. Vztahují se na jejich majetek Benešovy dekrety, které se snaží prolomit a pomáhá jim v tom pan prezident.
Helena Přibilová
9.2.2024 19:15
Tato místa důvěrně znám, neboť jsem zde prožila dětství. V té době zde však ještě nebyly lázně. Na jejich místě se nacházela tzv. okrasná školka, kde se pěstovaly rostliny určené pro výsadbu v parku.
Naděžda Špásová
9.2.2024 14:16
Tak to bych nepoznala, ale je to Lednice, dokonce jsme tam kdysi byly z dcerou na zájezdu. Poznala jsem ty zámecké schody, výš jsme nebyly.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA