Ilustrační foto: Pexels
Jak zoufalství přivedlo seniorku na konkurz na uklízečku
4. 2. 2024Aa jak to dopadlo? Nebudete věřit, čeho jsem schopná, a jak jsem vlastně neschopná.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
17.2.2024 10:51
Já se ještě vracím v vašemu článku. V roce 1994 jsme se přestěhovali z Ostravy do Dubu nad Moravou. Měla jsem středoškolské vzdělání, ale práci jsem nemohla najít. Sháněla jsem všude a musela jsem zabojovat. Nakonec jsem šla v zoufalství uklízet kanceláře přes úklidovou firmu. Začátky byly kruté, ale zvládla jsem to. Tehdy jsem se doma starala o 3 chlapy - manžela, tchána a syna. Měli jsme zahrádku, zahradu, pole, kde se pěstovaly brambory a jiné plodiny. Už jsem jinou práci nehledala a vydrželo mi to do důchodu. Někdo mě mohl odsoudit. Ale já se za to nestydím. Ostuda je možná to, když člověk nedělá nic.
Jiří Dostal
15.2.2024 12:07
:-) :-) :-) S touhle vytříbeností jsem vyhlížel tu pravou; nakonec mě klofla rajda podsunutím otcovství; s úklidem to bude podobné - velké nasvícení špínu sežere :-) :-) :-)
Ludmila Černá
9.2.2024 21:18
Pobavila jste mne. A smekám před vaší odvahou. Uklízet někomu byt a neznat ho bych si neriskla. Uklízet pod agenturou je něco jiného. Taky jsem do loňska chodila na brigády a na té poslední byla holka pro všechno. Občas jsem i uklízela pokoje. Za 110kč na hodinu. A tak mě napadá, kolik kč na hodinu si účtuje paní Lenka. Protože ono je uklízet a uklízet. Ale tady jde o psaní a to vaše se mi líbí.
Barbora Barrová
8.2.2024 11:27
Paní Lenko MAXIANOVA, to já mám jednu handru na podlahu a jednu na všechno ostatní, nejsem profi uklízečka a nestydím se za to. Uklízím proto, abych měla doma čisto a cítila se spokojená, ne proto, abych si doma věšela hadry podle barev.
Zuzana Zajícová
8.2.2024 10:48
Paní Aleno, děkuji, jste moc milá. Při běžném úklidu mi taky stačí tři utěrky, ale Já mám těch utěrek víc, například na okna a zrcadla, na monitory používám taky speciální, na nádobí mám houbičku, ale nepovažovala jsem za nutné to v článku, psaném s lehkou ironií a nadsázkou vypisovat. Paní Maxianova je určitě poctivá uklízečka a moje nevyjmenování všech uklízecích pomůcek ji rozzlobilo.
Alena Gebauerová
7.2.2024 19:39
Paní Zuzano, vás příspěvek se mi líbí a jsem doslova v šoku, co tu na Vaši adresu napsala paní Maxianová. Je mi 78 roku, doma mam čisto, uklízím průběžně a dodnes jsem na to nepotřebovala 6 utěrek.
Zuzana Zajícová
6.2.2024 11:01
Paní Maxiánova, proto na rozdíl od Vás nejsem uklízečka a nestydím se za to :-)
Lenka MAXIANOVA
6.2.2024 08:55
No mila pani,keby som ja po vas nasla 3 hadry,tak isto vas už nechcem.Pracujem v cudzine 10 rokov po domoch.Oficialne pre spolocnost.10 rokov ti isti klienti a tak isto aj doma mam na vsetko iny produkt.Nie bio.A farebne hadry!Ano,modra,zlta,zelena,ruzova...na prach mam 2,na mokro a na sucho.Dalsiu mam na zem.Stvrta je na zrkadla,sklo.A do kupelne na umytie s produktom,dalsia na oplachnutie,a posledna na utretie dosucha.Ano,utieram vanu aj sprchovy kut dosucha. Neostavaju flaky.Tak jak ste to zvladla vy s tromi,vratane jednou na zem,to znamen s dvomi,to by som rada videla aj ja.Bolo to napisane komicky,co je pravda,ale na vasu hanbu.
Eva Mužíková
5.2.2024 20:05
Váš styl psaní mne zaujal a moc se mi líbi. Já jsem se po odchodu do penze nepokoušela o žádnou práci, snad proto, že jsem finančně nestrádala. A nebo i proto, že nechci být svázána jakýmkoliv časovým omezováním.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA