FOTO: Helena Přibilová
Brunej – bohatý sultanát bez okázalosti, který svým obyvatelům poskytuje bezplatné vzdělání i zdravotní péči
5. 2. 2024Brunej, plným názvem v malajštině Negara Brunei Darussalam, je malá, ale velmi bohatá země se zásobami ropy a zemního plynu, která se rozkládá na ostrově Borneo (Kalimantan). Na základě ukazatele HDP (hrubý domácí produkt) na jednoho obyvatele je tento sultanát čtvrtou nejbohatší zemí na světě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladislava Dejmková
6.2.2024 16:13
Moc ráda si vaše cestovatelské příspěvky čtu, jsou velmi zajímavé.
Martina Růžičková
6.2.2024 12:03
Děkuji za váš další cestovatelský příspěvek. Podle fotografií by se mi tam také určitě líbilo víc než v Dubaji.
Daniela Řeřichová
5.2.2024 22:04
Paní Heleno, Vaše cestopisy čtu vždy s velkou dychtivostí. Lépe než Blanka L. bych své pocity nevyjádřila. Děkuji za sdílení a přeji mnoho nových zajímavých zážitků.
Zuzana Pivcová
5.2.2024 20:49
Děkuji, Helenko, za další zajímavé a osobně pojaté informace. Je to zvláštní stát - na jedné straně výrazná sociální péče o občany, naproti tomu tak přísné tresty za něco, co se mi v mnoha případech nejeví jako hrozné provinění, např. neúčast na bohoslužbách a rouhání.
Helena Přibilová
5.2.2024 19:32
Děkuji za milá slova, vždy mě potěší, když někoho moje cestovatelské vyprávění zaujme. // Pro pana Zelenku : Nebyli jsme ještě v mnoha zemích, nejvíce nám jich chybí poznat v Africe. Přesto se obávám toho, zda do konce života stihnu napsat články o všech našich dosud navštívených zemích. :))
Marie Seitlová
5.2.2024 16:19
Krásný cestopis, na vaše články se vždy těším, jsou plné zajímavostí. Fotky vše dokreslují.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA