FOTO: Helena Přibilová
Brunej – bohatý sultanát bez okázalosti, který svým obyvatelům poskytuje bezplatné vzdělání i zdravotní péči
5. 2. 2024Brunej, plným názvem v malajštině Negara Brunei Darussalam, je malá, ale velmi bohatá země se zásobami ropy a zemního plynu, která se rozkládá na ostrově Borneo (Kalimantan). Na základě ukazatele HDP (hrubý domácí produkt) na jednoho obyvatele je tento sultanát čtvrtou nejbohatší zemí na světě.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
5.2.2024 15:30
"Bohatství státu zde nabývá jinou formu – blahobyt jeho obyvatel." tak to zní jako pohádka. U nás, přestože nemáme sultána , ale "jen vládnoucí politiky" platí " sultán rozhodně na sobě a své rodině nijak nešetří." Moc pěkný a zajímavý cestopis. Děkuji.
Jaroslava Handlová
5.2.2024 14:20
Obdivuhodný cestovatelský příběh plný poznávání - to mě moc baví! Takové země jsou nám vzdáleny nejen v kilometrech, ale i svým žitím, problémy, odlišnostmi. Děkuji za barvitý popis a fotografie se zajímavými záběry.
Jarmila Komberec Jakubcová
5.2.2024 14:11
Paní Helenko mám moc ráda Vaše vyprávění o dalekých zemích. Také jsem jich pár procestovala, ale Vás obdivuji a děkuji, že píšete z vlastní cestovatelské zkušenosti o vzdálených zemích.
Jan Zelenka
5.2.2024 11:39
Mně by zajímalo, kde ve světě jste ještě nebyli. Podnikáte neobyčejné cesty.
Blanka Lazarová
5.2.2024 10:06
Velmi zajímavý článek. A velmi zajímavé pojetí života v bohatství, chudobě a pro mě v neakceptovatelných pravidlech. Ale takový je svět. Rozmanitý, plný rozporů a problémů od východu k západu a od severu k jihu. Děkuji za sdílení vašich cestovatelských zážitků a přeji vám hodně štěstí a radosti na vašich cestách. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA