Všechny fotografie: Jaroslava Handlová
Riga v zimě
3. 2. 2024Lotyšské hlavní město Riga má návštěvníkům co nabídnout celoročně. Umožní vám nasát atmosféru středověkých úzkých ulic i náměstích v historickém centru. To bylo zapsáno na seznam UNESCO již roku 1997.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Fiala
4.2.2024 00:59
Riga je krásná a příjemná, byli jsme tam v létě, kdy byly slavnosti slunovratu. Pouze bych opravil text, že parkem neprotéká malá říčka, ale kanál od Daugavy. V přístavu jsme si půjčili loďku a projeli jsme na ní celý kanál. V nedaleké Jurmale je také krásně.
Marie Novotná
3.2.2024 20:49
Super víkend. Obdivuji odvahu a nádherně popsaný i nafocený víkend mimo domov. Díky za sdílení.
Helena Přibilová
3.2.2024 20:37
Jaruško, s velkým zájmem jsem si přečetla Tvůj článek o Rize a prohlédla i hezkou fotodokumentaci. Do pobaltských zemí jsme se vypravili v červnu roku 2001 a máme na ně hezké vzpomínky. Líbila se nám zdejší města a také venkovská krajina. Děkuji za připomenutí.
Daniela Řeřichová
3.2.2024 16:21
Milá Jarko, dychtivě jsem přečetla tvůj článek a velmi oceňuji popisky u skvělých fotografií. Jsi cestovatelka tělem i duší. Riga má opravdu co nabídnout, a jak píše p. Milan P., i okolí. V Rize jsme byli před mnoha lety s manželem na pozvání našich festivalových hostů (mj. S. Kalniete – V plesových střevíčkách sibiřským sněhem, D. Geka – Sibiřská sága, atd.). Pobaltí má pohnutou minulost a velmi příkladnou současnost. Zajímavé je i Estonsko či Litva. Co se týká tvých negativních zážitků z letiště, já jsem nejhrůznější několikahodinové odbavování zažila v říjnu v Pekingu, tam už nikdy v životě.
Věra Ježková
3.2.2024 16:02
Jarko, moc ráda jsem s tebou do Rigy zavítala. Pro Pobaltí mám slabost. V Rize jsem byla kdysi jen jeden den, asi deset dní v Litvě.
Milan Pepo
3.2.2024 16:01
Dík za pěkný článek a fotky. Vrátila jste mi vzpomínky. :-) Kdyby jste přijeli do Rigy v létě a na víc dnů, tak bych doporučoval návštěvu Jürmaly. Je to lázeňské město asi 25 km od Rigy na pobřeží Rižského zálivu. Jezdí tam příměstký vlak. Oblázková pláž dlouhá 30 km, stejně jako město. Po bouři tam můžete nalézt kousky jantaru. Jinak samotné město má taky co nabídnout. Stylové lázeňské domy, vila lotyšských prezidentů nebo Brežněva, dnes muzeum. Na koupání to moc není ani v létě, ale procházka po městě a pláži stojí za to. Jinak jeden subjektivní pocit... u moře jste asi byli všichni. Když se koukáte na obzor, tak jej máte na úrovni očí anebo pod. Tady jsem měl pocit, že mám horizont nad hlavou. ;-)
Blanka Lazarová
3.2.2024 14:41
Jaruš, krásně jsi to popsala i nafotila. Profesionál se v tobě nezapře. Děkuji za pěkný cestovní zážitek, byť jen virtuální. :-)
Naděžda Špásová
3.2.2024 14:31
Jarko jsi dobrá, že umíš cestovat sama. Byl to asi moc hezký výlet, Riga je určitě zajímavá. Fotky jsou hezké.
Anna Potůčková
3.2.2024 12:36
Článek se mě moc líbí nebot jsou v něm popsány zajímavosti tohoto mě zcela neznámého města. A fotky s popisky jsou moc prima. Díky za tuto fotoreportáž.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA