Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Bádáte mezi dětmi? Odežeňte dospěláky!
28. 1. 2024Všimli jste si, že spousta úspěšných a slavných chlápků, když vypráví o svém úspěšném a slavném životě, tvrdí, že původně v dětství chtěli být popelářem nebo dlaždičem? Stalo se z toho až trapné klišé. Myslím, že kecají, že jen chtějí, aby si lidstvo řeklo „Óóó, jak ta jeho velikost a proslulost vzešla z roztomile naivních kořenů.“
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
29.1.2024 13:36
Tomáši, tak já jsem chtěla být tou letuškou. No nevyšlo to, tak jsem párkrát letěla alespoň jako pasažérka. A zkusím se zeptat vnoučat, čím by chtěla být. Ještě mě to nenapadlo. Tak se těším na jejich plány.
Jana Kollinová
29.1.2024 11:55
Zveřejněný průzkum mě, pane Poláku, přiměl k tomu, že se při příští návštěvě zeptám pravnučky (5 let), čím by chtěla být, ale odhánění dospěláků respondentku k odpovědi nepřiměje, musela bych ji vyrvat z rukou tatínkův mobil a to si netroufnu, protože vůbec netuším, co by následovalo a já si kvůli průzkumu nehodám kazit iluzi dokonalých potomků.
Zdenka Jírová
29.1.2024 00:52
Moc hezké konstatování pravdy. Já chtěla být vždycky paní učitelkou a stala jsem se chemickou laborantkou. Ale nepřešlo mě to, stále si během života představuji, čím bych chtěla třeba dnes. Rozhodně zase něčím jiným.
Marie Faldynová
28.1.2024 10:16
Přát si můžem leccos, ale záleží, co život přinese, to je na tom to napínavý.
Jana Vargová
28.1.2024 09:07
Díky za další přísun nedělního ranního zpříjemňování. - A otázka: víte, jestli někdo z dospělých si někdy řekl: Kdybych byl býval věděl, co mě čeká, tak jsem se popelářem stal hned a nemusel jsem ztratit nervy a léta života.
Jiří Dostal
28.1.2024 06:42
:-) :-) Svatá moje trojice - havíř, astronaut, záškodník - symbolismus tvořivého života :-) "V těch krajích duše mé,/ kde neplá světlo denní,/ zas dávným šelestem se blíží doba žní./ Mé zrní ztracené/ tam zavál vítr snění/ a v klasech mlékem zrá mu záře měsíční... / :-) :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA