Fiktivní rozhovor s Dušanem Jurkovičem
Janův, dnes Jurkovičův dům, 2022. FOTO: Alena Velková

Fiktivní rozhovor s Dušanem Jurkovičem

1. 2. 2024

Luhačovice, největší lázně na Moravě, jsou neodmyslitelně spjaty především se stavbami slovenského architekta Dušana Samuela Jurkoviče. Kdybych s někým měla udělat rozhovor, byl by to právě on. Samo Jurkovič.

architektura Soutěž - zima 2024 Zpovídání
Hodnocení:
(4.9 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Michalicová
Škoda, že vložené fotografie nejsou očíslovány a opatřeny popisem Obrázek :-)
Elena Valeriánová
Nechápu, proč je článek psaný jako fikce (označení pro klam, zdání nebo výmysl). Rozhodně by téma neztratilo na své zajímavosti, kdyby bylo zpracované jako reportáž nebo cestopis.
Soňa Prachfeldová
Výborný rozhovor.
Jana Kollinová
Skvělý článek dokumentující prostřednictvím textu a fotografií zájem o umění architekta Dušana Jurkoviče. Paní Aleno, obdivuji Vaše tematický zaměřené návštěvy a fotodokumentaci Jurkovičových staveb.
Helena Přibilová
Děkuji za skvělý článek věnovaný geniálnímu architektovi Dušanu Jurkovičovi. Ještě bych se zmínila o jedné jeho stavbě, která se nachází už za hranicí Slovenska. Je to Dom kultúry ve Skalici.
Alena Tollarová
V Luhačovicích jsem bohužel nikdy nebyla, ale díky srazům íčka jsem se podívala na Pustevny, na Jurkovičovu rozhlednu a na Hostýn s krásnou křížovou cestou. Byla jsem v Novém Městě nad Metují i v Pekle. Stavby Dušana Jurkoviče jsou nezaměnitelné a kouzelné. Napsala jsem před časem o navštívených místech Po stopách Dušana Jurkoviče.
Miloslava Richterová
To je parádní práce ! Díky.
Martina Růžičková
Super článek!!! Stavby Dušana Jurkoviče mají specifické kouzlo. Jsem moc ráda, že jsem mnohé z nich mohla vidět na vlastní oči.
Alena Velková
Děkuji za povzbudivé komentáře. Dušane, křížovou cestu na Hostýně tam mám, ale díky za připomínku k mostu v zámeckém areálu v Novém Městě nad Metují. Zámek tam totiž zmiňuji jen obecně, protože není možné pojmout do článku všechno, ale přiznám se, že jsem na most zapomněla :-)
Dušan Brabec
Jen bych připomněl ještě další stavby Dušana Jurkoviče: křížová cesta těsně pod vrcholem Hostýnu včetně rotundy a krytý dřevěný most v Novém Městě nad Metují skrytý v zámeckých zahradách.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%