Fiktivní rozhovor s Dušanem Jurkovičem
Janův, dnes Jurkovičův dům, 2022. FOTO: Alena Velková

Fiktivní rozhovor s Dušanem Jurkovičem

1. 2. 2024

Luhačovice, největší lázně na Moravě, jsou neodmyslitelně spjaty především se stavbami slovenského architekta Dušana Samuela Jurkoviče. Kdybych s někým měla udělat rozhovor, byl by to právě on. Samo Jurkovič.

architektura Soutěž - zima 2024 Zpovídání
Hodnocení:
(4.9 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Už se těšíme, jak si na Pustevnách dáme něco dobrého v restauraci Libušín. Jedeme tam na pár dnů o jarních prázdninách. Článek je velmi zajímavý a poučný. Děkuju.
Jaroslava Handlová
Aleno, jsem obdivovatelkou staveb D.J., proto jsem jich mnoho zde zmíněných již spatřila na vlastní oči a vždy mě nová setkání s nimi naplnila radostí a nadšením. Děkuji za zajímavou formu informací, povedly se Ti i fotky. O brněnské vile jsem neměla až dosud ani tušení. Je to pro mě (možná i pro někoho dalšího) skvělý tip pro další návštěvu Brna.
Danuše D'Engeli
Prosím o omluvu, dala jsem jen jednu hvězdičku...teprve teď jsem to zjistila. Neučinila jsem to záměrně. Dávám téměř vždy šest hvězdiček. Článek a fotografie se mi hodně líbí. Pana Dušana Jurkoviče jsem neznala, ani jeho díla. Je to tím, že bohužel nestíhám vše.... Ještě jednou děkuji za pozoruhodný článek. Dana se srdečným pozdravem.
Jan Zelenka
Perfektně napsáno, s novinářskou erudicí!
Jan Zelenka
Dušan Jurkovič byl geniální architekt. Většinu jeho díla sice neznám, ale na Pustevnách jsem byl několikrát. Je to krásné místo.
Dana Puchalská
Děkuju. Opět jsem se dozvěděla spoustu zajímavostí. P. S. Pustevny jsou nádherné.
Zuzana Pivcová
Moc šikovný nápad. Rozhovor působí autenticky a je dynamičtější než pouhé heslo ve Wikipedii.
Alena Vávrová
Moc pěkně napsané a nafocené. Jurkovičovu architekturu obdivuji a Luhačovice miluji.
Marie Seitlová
Úžasně napsaný článek o úžasném staviteli, miluji Luhačovice pro jejich krásu, kterou jim dal. Byla jsem tam v lázních několikrát a jednodenní výlety skoro každý rok. Je to má srdeční záležitost a pomohli mi od neduhů. Znám také Pustevny, Rožnov, Nové město. Těším se na návštěvu vodních a slunečních lázní , ty byly dlouho zavřené a neopravené.
Blanka Lazarová
Ali, super článek. Luhačovice mám ráda. A kdy přijedeš do Brna navštívit Jurkovičovu vilu ? Až budu chodit, můžeme zajít. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%