Ilustrační foto: Pexels
Soucit v medicíně. Kniha, do níž stojí za to nahlédnout
12. 1. 2024Na středněvěká a stará kolena knihy už nekupujeme, protože je nemáme kam dát, ale půjčujeme si je ve veřejné knihovně. Doporučuju proto tuhle knihu si zamluvit, než ji koupí, protože o ni by měl být opravdový zájem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Lišková
19.1.2024 02:15
V knihovně doporučenou knihu nemají, ale možná ji koupi, když je o ní zájem. Zatím mi paní knihovnice nabídla jiné tituly. Půjčila jsem si knihu Holky to někdy nemaj lehký a je bezvadná. Četla jsem až do pozdních nočních hodin. Svět je malý, zmínil jste spolužáka Pavla Bílého, bydlela jsem u nich půl roku na podnájmu a jeho maminku uvedla jako svůj nedostižný vzor, byla to bezvadná rodina. Pavel s manželkou zůstal po roce 68 v Kanadě.
Marie Magdalena Klosová
15.1.2024 22:24
Pane doktore, velmi si Vás vážím. Kéž by bylo víc takových! Vaše rady jsou opravdovými moudrostmi. Jedna mi visí stále na očích: Je pravděpodobnost,že je přede mnou méně dní, než za mnou. Tak proč si je kazit? mm
Zuzana Pivcová
15.1.2024 16:34
Chodila jsem k Vám ráda nejen proto, že jste mě ochotně a přátelsky přijal, ale i z toho důvodu, že jste dokázal odhalit a posílit mou duši, ukrytou v denních pocitových obrázcích nebo v pokusech o poezii haiku. Nic jste mi nenutil a nic nezakazoval, byla jsem jako zdravá, jen momentálně trošičku vykolejená. Zažila jsem různé situace s lékaři, něco mě docela vystrašilo a rozhodilo. Pan doktor RH je jen jeden. Mějte se moc hezky. Zuzana
Jitka Caklová
15.1.2024 07:07
A dostali jsme se k "jádru pudla". Vlastní prožitek nenahradí ani "padesát" učebnic.
Zdenka Jírová
14.1.2024 22:41
Myslíte, že se něco jako soucit nebo etika ještě na medicíně učí? Dokonce ani nevěřím, že se učí, že by se měl pacient vyslechnout, když mluví o svých potížích. Mám osobní zkušenosti z pohotovosti.
Jitka Caklová
14.1.2024 09:28
Ponižování lidské důstojnosti bolí mnohdy víc, než samotný fyzický problém.
Ladislava Mikendova
14.1.2024 07:08
A nejde jen o soucit při bolestivých výkonech . Jde také o ponižování lidské důstojnosti. Loni v srpnu jsem měla dopravní nehodu , utrpěla jsem rozsáhlé poranění hrudníku /polytrauma/ a v průběhu hospitalizace jsem zažila chování ve stylu ostravské "Slunečnice" . Dopustila se ho pomocnice,ale přítomná byla i sestra,která měla noční službu a nezasáhla. Svěřila jsem se sestře,ke které jsem měla důvěru , zmíněná osoba se tam po celý můj pobyt už neobjevila a sestra,která nepříjemnosti byla přítomna se pak chovala až přehnaně příjemně.Myslím, že to vrchní sestra řešila. Určitě na to dlouho nezapomenu.
Lenka Kočandrlová
13.1.2024 15:26
Pokusím se knihu vypůjčit. sama jsem zažila pár skoro sadistických výkonů "lékařů" na mě, nezapomenu na to nikdy. Já osobně mám problém třeba vyndat manželovi třísku z prstu,protože mu nechci působit žádnou bolest,kromě toho se nechci dívat na krev...Jenže mnozí rádobydoktoři se na pacienta vrhnou jako na nebožtíka na pitevně a zákrok berou jako technický výkon,bez špetky pomyšlení na to,jak je chudákovi - neumrtví nic s tím,že :" ale vždyť vás to přece vůbec nebolí,to je jen váš subjektivní pocit! !"
Helena Štěpánková
13.1.2024 10:21
Soucit v medicíně je nesmírně důležitý. Měla jsem štěstí při onkologické léčbě na svého ošetřujícího lékaře. Byl mi psychickou oporou. I špatné správy dokázal sdělovat vlídně a s citem a měl pochopení ve chvílích, kdy mě přepadala beznaděj.
Jitka Caklová
13.1.2024 10:15
V tomto smyslu nejsem příliš velký optimista, obzvláště při vzpomínce, jak se mnou někteří lékaři jednali, když jsem odmítala očkování proti kovidu. Líbí se mi knížka MUDr. Jana Hnízdila, MÝM MARODŮM a neb, Jak vyrobit pacienta, s krédem: "Lékař je člověk, který podává léky, o nichž ví jen velmi málo, k léčbě nemocí, o nichž ví ještě méně, lidem, o nichž neví vůbec."
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA