Módní návrhářka Blanka Matragi: Čím jsem starší, tím více si uvědomuji, jak klidný a úžasný je život v Česku
Blanka Matragi při oslavách 25. výročí její tvorby. FOTO: Poskytnuto z archivu B. Matragi

Módní návrhářka Blanka Matragi: Čím jsem starší, tím více si uvědomuji, jak klidný a úžasný je život v Česku

12. 1. 2024

Její životní příběh bývá přirovnáván k pohádce. Studentka ze Světlé nad Sázavou se dokázala prosadit ve světě módy natolik, že po jejích šatech začaly toužit ženy z nejvlivnějších a nejbohatších arabských rodin. Ale pozor, nemá ráda, když se o ní říká, že je dvorní návrhářka perských princezen.

móda osobnosti rozhovor
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Sara Novotná
Divím se tolika obdivu, jediné co dokázala v Čechách bylo koupit vilu v památkové zóně, nechat jí strhnout a místo placení pokuty se vymlouvat, že to udělala stavební firma sama od sebe. Asi z nudy.
Zdenka Jírová
Paní Matragi obdivuji, její životopisné knihy jsem přečetla jedním dechem. Je neskutečně pilná a houževnatá, prožila válečné období v Libanonu, a přesto začala vždy znovu a dosáhla velkého úspěchu. Moc jí fandím.
Danuše D'Engeli
Přeji hezký čas, s paní Matragi jsem se setkala i osobně. Navštívila jsem její butik za Prašnou branou. Prohládla jsem si celou řadu jejích velmi senzitivních modelů. Většinou byly lehké textilie vyšívány korálky a jako jsem se dozvěděla, tak ona sama často modely ručně vyšívá. Tyto šaty bych bývala chtěla, když jsem byla mladá nebo se možná mýlím. V každém případě vidím za vším velkou píli a houževnatost. Přeji jí vše krásné a přála bych si, aby tady v České republice zůstala nastálo. Zde se opravdu žije velmi klidně. A s tímto klidem přichází i energie tvořit. Děkuji.
Martina Růžičková
Paní Blanku Matragi již mnoho let obdivuji pro její nadání a pracovitost. Děkuji za rozhovor.
Eva Mužíková
Tvorba této paní jde úplně mimo mne.
Dana Puchalská
Oprava... Ano,...
Dana Puchalská
Nádherné modely. Ani, dělá naší mini zemičce velice dobrou reklamu.
Soňa Prachfeldová
Úžasná žena.
Marie Seitlová
Úžasná žena to je, těším se na sobotní dokument.
Helena Přibilová
Paní Blanka Matragi je pro mě velký a nedostižný vzor. Kdo chce uspět v módní branži, musí mít kromě talentu také obrovskou dávku píle, houževnatosti a vytrvalosti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%