Ilustrační foto: Pixabay
Povídka: Zvíře v nás
14. 1. 2024Stalo se to ve středu odpoledne, těsně před Vánoci. Alžběta se při úklidu předklonila, a už se nenarovnala. Po chvíli se jí podařilo vyručkovat po zdi do jakéhosi polostoje, typu „uctivý služebníček,“ ale nebyla to žádná slast.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
15.1.2024 17:29
Jé, jak já Alžbětě rozumím. To obouvání...A to zvíře? No, naštěstí jen občas a jen když jedu sama. Ale když mi z vedlejší vyjel náklaďák naložený kládama a vezla jsem vnučky, to jsem i gestikulovala. Aby tedy věděl, co si o něm myslím. Naštěstí jsem jela pomalu a stihla zastavit. Kdybych nestihla a děvčatům se něco stalo, to by ze mně byla asi lítá saň.
Eliška Murasová
15.1.2024 11:50
Aleno, zrovna se trápím s bolestí zad. Rozesmála jste mě svým skvělým vyprávěním, díky :-)
Alena Velková
14.1.2024 22:38
Pane Dvořáku, děkuji za názor...já nezpochybňuju, že se jedná o typicky lidské chování, proto tam píšu "...probudilo se v ní její horší Já..."
Elena Valeriánová
14.1.2024 20:14
U mě se to Zvíře probudí, když za dveřmi vidím policejní hlídku našeho domu, sousedku od naproti. Vždy si něco najde, co jsem udělala - neudělala a začne na mě řvát. Stokrát si říkám, že má reakce bude klidná a pak to bouchne někde v hlavě jako piliny v piliňáku. A vždy si najde někoho, koho musí usměrňovat, napomínat. Zřejmě má na to nějakou školu (chodila do Zvláštní školy pro zvlášť "nadané" děti.) Svěží článek, čtivý.
Libuše Křapová
14.1.2024 20:04
To zvíře znám také. Projevuje se u mne také v autě, ani mě zrovna nemusí bolet v zádech. Naposledy se probudilo a mým hlasem komentovalo řidiče, jež jel padesátkou po silnici před námi. Jindra proto začal předjíždět. Když jsme byli v jeho úrovni,dotyčný podstatně zrychlil. Dívala jsem se na něj. Starší pán s čepicí, jedna ruka na volantu, druhou něco upravoval pod volantem, hlava natočená tím směrem. Zřejmě o nás vůbec nevěděl, a jak se mírně předklonil, přišlápl automaticky plyn. A zrovna v té chvíli se na obzoru na kopci objevilo auto v protisměru. Naštěstí je můj osobní řidič velmi opatrný a předvídavý, takže jsme měli dostatečnou dobu na to předjetí, ale nepříjemné to bylo. Předjeli jsme - a to auto se opět vrátilo k původní šnečí rychlosti. Mé zvíře bylo v v té chvíli hodně neslušné.
Jana Kollinová
14.1.2024 12:51
Hezky napsané. Jsem přesvědčená o tom, že každý jedinec má v sobě geneticky zakódovaného predátora.
Soňa Prachfeldová
14.1.2024 11:42
Opravdu moc hezké. Také se mi to stává, jak s hekáním lezu, do auta si nohu nadzvedávám a slibuji si, jak budu hodná ke všem. Ale za volantem jsem také jadrná, hlavně když na kruháku tam vletí blbci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA