Proč tady vlastně jsme? O tom, jak se žije důchodcům na samotě v Sudetech
Všechny fotografie: Dana Straková

Proč tady vlastně jsme? O tom, jak se žije důchodcům na samotě v Sudetech

15. 1. 2024

Nečekejte nějakou hlubokomyslnou úvahu o smyslu života. K tomu, abych si tuhle otázku položila, mě přimělo něco úplně jiného. Myslím tím, proč jsme opustili, jak kdysi kdosi řekl, "krásný třípokojový byt" v Praze - Podolí a rozhodli se žít tady.

Můj příběh vesnice životní styl
Hodnocení:
(4.9 b. / 41 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Dostal
:-) :-) Jakoby si tady někdo koledoval... Článek je víc o tom, co přidala do nadpisu redakce, takže by bylo lepší jí poděkovat a příště se nad svým spontánním výplodem zamyslet, jak ho nejlépe nazvat. Taky je dobré myšlenkově začínat odzadu čili s Cimrmanem "Cyrile, co chceš říct?" :-) :-)
Dana Straková
Ještě jednou děkuji za Vaše milé komentáře a pro paní Marii upřesňuji, jak již jsem zde napsala, ten název článku si do této podoby, trochu připomínající titulky v bulvárním tisku, upravila redakce. Moje je z toho jen ta první věta. Ve vesnici nás žije cca 15, samoty jsou zde dvě a ani v jedné majitelé trvale nebydlí. Ale kdyby tehdy, když jsme zde chalupu kupovali byla některá z nich volná, neváhali bychom určitě ani minutu...
Marie Faldynová
Odešla jsem z Prahy do pohraniční vsi s 600 obyvateli, pak muž dostal služební byt v nedaleké obci s 2500 obyvateli a to je na mě tak akorát pohodlné. Na samotu bych nešla. Ale jsem ráda, že do lesa dojdu za 15 minut.
Zdenka Jírová
Moc hezký a pravdivý článek. Také jsem byla "chalupářka", ale ne v horách, ale u Kolína, který stojí v pěkné rovině. Musela jsem se jí už vzdát, jsem na ni už moc stará.
Jitka Hašková
Moc dobře napsané.
Naděžda Špásová
Pocházím z vesnice, která za války patřila Německu. Po válce byly domy a vily zabrány bohatšími občany, staré kamenné baráky připadly přistěhovalcům. V jednom jsme bydleli. Abych pravdu řekla, už bych se tam nikdy nevrátila. Jezdíme pouze na návštěvu. Z vašeho článku jsem nezjistila, kde se vaše bydliště nachází. Koníci jsou pěkní.
Jiří Dostal
:-) :-) :-) Paní Straková, vy jste rozená přehazovačka a eskamotérka, z vašich textů spíš raší drobná potíž se sebou samotnou a porozumění mým asociacím spíš předstíráte. Když opadne haló-efekt fórů, ztuhne i stydký pysk. jiridostalbrno@seznam.cz :-) :-) :-)
Dana Straková
Drazí přátelé, děkuji ... S panem Dostalem mám sice trochu problém, ale rozumím jeho asociacím. Pro mě je ale Landovský sice sukničkář a bouřlivák, který pro drsné slovo nechodil daleko a obzvláště ke stáru z něj byl nerudný dědek, v podstatě ale to byla nezáludná a upřímná duše. A pokud jde o to další, co pan Dostal uvádí, to slyším poprvé... Ale zřejmě o tom bude vědět víc. Mě to trochu připomnělo starý vtip o tom, jaký je rozdíl mezi pedagogem a pedofilem. Pedofil má totiž ty děti opravdu rád...
Zuzana Mašková
Děkuji za krásné čtení... přeji Vám hodně zdraví a radosti ...
Jitka Caklová
Všem mladým bych přála, aby jim bylo co závidět. Bohužel se blíží doba, kdy nebude co závidět. Je mi líto ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%