Ilustrační foto: wikipedia
Vzpomínky
11. 1. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
13.1.2024 15:17
Je zvláštní,že když se sejdou chlapi , kteří spolu sloužili 2 roky na vojně,tak většinou vzpomínají na veselejší chvíle.
František Matoušek
13.1.2024 10:09
Asi jsem nějaká zvláštní vyjímka. Na vojnu jsem se těšil, vojnu jsem si užil, protože s fyzičkou jsem problém neměl. Když vidím dnešní mladý kluky, tak si myslím, že takový jeden rok vojenské služby by jim neuškodil.
Alena Švancarová
12.1.2024 20:06
Chlapi na vojnu vzpomínají rádi,nebyla to jen buzerace,bylo to mládí,legrace, holky,přátelství.
Alena Vávrová
12.1.2024 08:15
Na vojnu musel náš starší syn. Ta buzerace na začátku byla strašná a pak zas dlouhé odloučení.. Nějaký čas byl v Litoměřicích, tam jsme za ním mohli jezdit, ale pak až do konce vojny byl převelen do Slovenského Grobu. Tam jsme za ním byli jen jednou a jednou se dostal domů stopem.
Jan Zelenka
11.1.2024 19:16
Zažil jsem to jen pět měsíců. Byl jsem ale ve zvláštním oddíle, kam buzerace moc nemohla. Po pěti měsících jsem si přesto vydržkoval prohlídku ve vojenské nemocnici. Primář mne prohlédl a řekl: Kterej vůl tě poslal na vojnu? Tehdy jsem mu řekl, že ti volové sedí v mělnické okresní správě. A za týden jsem byl doma.
Daniela Řeřichová
11.1.2024 13:04
Můj bratr sloužil v rámci povinné vojenské služby na letišti v Náměšti. Krátce před odchodem do civilu byl těžce zraněn výstřelem podnapilého vojáka skrz dveře ve společenské místnosti. Byla jsem v 8. měsíci těhotenství, volali mi z velitelství, ať rodiče připravím na nejhorší. Bratrovi život zachránili ve Vojenské nemocnici v Brně. Léky jsme sháněli v západním Německu. Má za sebou asi 40 operací a železnou nohu.
Jana Jurečková
11.1.2024 12:28
Od povinné vojenské služby byli osvobozeni jen ti, co měli zdravotní problémy. Žádná procházka růžovým sadem. Nezávidím!
Alena Velková
11.1.2024 11:11
To byla strašná doba plná buzerace, když ještě byla vojna povinná. Navíc každý musel narukovat na opačný konec republiky. Nicméně si myslím, že nějaký menší vojenský výcvik by mladí muži mohli mít. Nikoli však v kasárnách, ale mohli by tam docházet z domova.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA